Svou zlatou olympijskou medaili přijela i přes svůj nabitý program ukázat do Prostějova vítězka ženské čtyřhry na olympijských hrách i tří grandslamů Kateřina Siniaková, která na tyto cíle dosáhla se svou dlouholetou parťačkou a kamarádkou Barborou Krejčíkovou. Po oficiální části návštěvy následoval ještě slavnostní oběd a svou akci na území města zakončila návštěvou mladých talentů v tenisovém klubu TK Agrofert Prostějov.

O tom, jak je skutečně těžká zlatá olympijská medaile, se mohli minulý čtvrtek přesvědčit i radní v Prostějově, když jim nejcennější sportovní kov vynikající česká tenistka půjčila. Na uvítání dostala od primátora města Františka Jury květinu, dárkovou tašku a krásný šperk. Tenistka si zase na oplátku připravila pro primátora dar ve formě podepsaného dresu a pro další radní kartičky s věnováním. „Možná jsem vám mohla dovézt o trošku větší dres,“ hodnotila s úsměvem Kateřina Siniaková, která nastupuje v extralize za Prostějov a na jejímž růstu má významný podíl sportovní manažer Miroslav Černošek.

„Kateřina i její rodina jsou úzce spjatí z Prostějovem. Odehrála si tu určitou část kariéry, nyní jde v jejích šlépějích také mladší bratr, který nyní za Prostějov nastupuje, a oba dělají tu nejlepší možnou reklamu pro naše město. Katka jinak jen potvrdila, že je opravdu fascinující, usměvavou a krásnou mladou slečnou, která je navíc opravdu vynikající tenistkou,“ uvedl k významné události primátor města František Jura.

Společně s tenistkou dorazil její otec Dmitrij Siniakov, který také dostal dárkovou tašku i společně s tradiční Prostějovskou Starorežnou. Na její chuť si vzpomněl při oficiálním přípitku téměř okamžitě a s humorem lok hodnotil jako tu medicínu na kašlání. „Já jsem hrál tak akorát šachy, takže nedokážu říct, kde obě děti takovýto talent posbíraly. Na Katku jsem opravdu hrdý a doufám, že se mi splní ještě jedno velké přání a uvidím je spolu v mixu na olympijských hrách, protože to se poštěstilo opravdu jen pár sourozencům,“ přidal svůj pohled hrdý tatínek. 

Během hodinového programu na radnici si tenistka, její otec a manželé Černoškovi měli o čem s radními povídat. Kromě olympijského úspěchu i celého pozadí v Tokiu se tak dostali také ke koníčkům, oblíbeným restauracím, mládeži, ale také vztahu tenistky a atmosféra byla opravdu uvolněná.

Na závěr oficiální akce Kateřina Siniaková přidala svůj vzkaz do pamětní knihy města. Poté si vzal tuto vzácnou návštěvu na starost osobně primátor a provedl tenistku a jejího otce radnicí města. „Vezmu je ještě do obřadní síně, kterou by chtěli oba vidět, když jsem panu Siniakovi říkal, že tam je provedu sám, jelikož ve volném čase tu dělám také průvodce, tak se usmíval. Věřím, že je to bude bavit, a pokud je bude cokoliv zajímat, určitě jim poskytnu potřebné informace,“ doplnil primátor. 

Odpoledne ještě tenistka navštívila místní mladé talenty v tenisovém klubu, kde jim kromě ukázané medaile také popřála hodně sil a udělila rady do dalších tenisových krůčků. „Obrovské díky patří také otci Kateřiny, který byl prvním trenérem obou sourozenců, a také panu Černoškovi za to, jak se o své svěřenkyně a svěřence stará. Myslím si, že i toto odpoledne přinese dětem spoustu nové motivace a Prostějov bude i nadále takto úspěšný,“ dodal František Jura.