Masopustní veselí je v Prostějově jednodenní lidová akce s maskami, zabijačkou i komorním stylovým jarmarkem s občerstvením a řeznickými stánky, jež se díky nedávnému obnovení tradice uskuteční už počtvrté v řadě. Přijďte se tedy tuto sobotu pobavit a ochutnat vynikající pochoutky.


Masopust byl v minulosti pro lidi svátkem hodování, kdy bylo potřeba se dosyta najíst, protože po něm následoval čtyřicetidenní půst. Pořádaly se velké hostiny, tancovačky a posílaly se výslužky těm, co se na oslavu nemohli dostavit. V dnešní době se lidově ostatky taktéž slaví, ale málokdo již dodržuje tak dlouhý půst.
„Letošní masopust jsme zařadili do oslav 630 let povýšení Prostějova na město, ale bude pokračovat ve stejném duchu jako v letech minulých. Průvod masek, představení pro kluky a holky, spousta dobrot, stánků, řemesel, kejklířů, závěrem i polévka za kačku! A termín jsme zamluvili již loňský rok, protože datum 22. 2. 2020 je velmi atraktivní,“ sdělila Večerníku Milada Sokolová, náměstkyně primátora statutárního města Prostějov, které je hlavním organizátorem akce.
Bohatý program bude na náměstí T. G. Masaryka probíhat po celý den až do šestnácti hodin a bavit se budou celé rodiny! Konkrétní harmonogram najdete pěkně přehledně na zadní straně celého dnešního vydání.

KDY: SOBOTA 22. ÚNORA, 10:00 HODIN
KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV