Co mají společného jaro a podzim? Že během obou ročních období jsou kvůli koronaviru výrazně omezené veškeré sportovní i společenské aktivity. Ve Vrbátkách však mají ještě jednoho společného jmenovatele. Jak na začátku roku, tak nyní se totiž rozhodli zpestřit volný čas dětem. Od toho slouží centrum Volňásek, které nyní během obou koronavirových vln ukazuje, že si ví rady za každé situace.

„Na jaře jsem na našem webu založila projekt ‚Volňásek s vámi doma‘. V rámci něho jsem začala pořádat ‚Volňáskovu on-line hru‘, natáčet videa, sepisovat články a další. On-line hra byla o tom, že přihlášeným dětem každý den chodil úkol a na konci je za plnění čekala odměna,“ ohlédla se vedoucí Volňásku Miroslava Gabrielová.

Akce se osvědčila, zájem byl veliký a tak se k projektu Volňásek vrátil i nyní. „Vznikl v podstatě sešitek plný různých výzev a úkolů, ve verzi pro mladší a starší děti. Rodiče se můžou o sešitky přihlásit a ty jim pak budou doručeny domů nebo si je mohou stáhnout z webu a vytisknout doma. Děti si tak samy vybírají, na jaký úkol mají náladu, a můžou si splnění odškrtávat a fyzicky svůj pokrok vidět oproti původním on-line hrám. Pro šikovné ‚výzvaře‘ je opět připravena odměna,“ prozradila Gabrielová k aktuálním Výzvohrátkám.

Děti čekají drobné výzvy a úkoly od přečtení knížky až po malování. „V sešitech je kolem osmdesáti výzev, takže to dětem chvíli zabere, než je splní. Výhodou je, že děti mohou výzvy plnit podle toho, na co kdy budou mít chuť. Snad tedy z nového parťáka pro volný čas budou mít radost,“ doufá Miroslava Gabrielová.