Posedmé v řadě museli basketbalisté Olomoucka minulé pondělí gratulovat soupeři v k vítězství. V souboji proti svitavským Turům nastoupili i ke střetnutí 9. dějství nejvyšší tuzemské soutěže bez pivota Bazdradici a zápas ztratili v poměru 86:96 v důsledku horšího doskoku.

První body trefil domácí Váňa a pak se soupeři tahali o průběžné vedení. Hostům dlouho nevycházela střelba z dálky a proměnili až devátý střelecký pokus za tři body. Právě úspěšná střela Marka ale nastartovala jejich nápor, který vyvrcholil v závěru čtvrtiny. Své příležitosti proměnili Proleta, Bujnoch a Marko a ztráta Hanáků narostla. V poslední minutě sice proměnil svoji trojku Palyza, přesto hosté po deseti minutách vedli 27:19.

Vstup do druhé periody patřil Turům. Během necelých dvou minut proměnili dvě trojky a rychle navýšili svůj náskok na 33:19. Olomoucko začalo až pak svoji ztrátu snižovat. V 15. minutě do bylo 30:37 po koši Váni, následovaly ale chyby pod vlastním košem, po kterých si Svitavy vzaly zpět dvouciferný náskok. V poločase tak domácí ztráceli jedenáct bodů při skóre 43:54.

Po bouřce v kabině Olomoucko vstoupilo do třetí čtvrtiny soustředěně a rychle se k soupeři bodově přiblížilo. Po trojkách Palyzy a smeči Štěpána se domácí dostali na rozdíl bodu (56:57) na konci 24. minuty. Následovala slabší pasáž, ve které se dařilo především hostujícímu Slezákovi. Tuři získali zpět dvouciferný náskok, na konci čtvrtiny však žlutí dokázali upravit na 65:71 a udrželi naději na úspěch.

Na začátku poslední čtvrtiny na tom byli o kousek lépe hosté, Hanáci však dokázali přitlačit a ve 37. minutě dokonce vyrovnali na 81:81 po donášce Kouřila. V klíčové situaci se na druhé straně připomenul Marko a jeho pět bodů v řadě nasměrovalo Tury k úspěchu.

Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:

„Náš největší problém byl pod vlastním košem, kde se soupeř propracoval ke dvaadvaceti opakovaným střeleckým pokusům. Opět jsme hráli v úzké rotaci, to nám pochopitelně také nepomohlo. Navíc to z naší strany nebylo ideální ani na útočné polovině, kde jsme neproměnili několik hodně snadných střel. Napočítal jsem jich osm nebo deset, to je opravdu hodně.“

Lukáš PIVODA – Tuři Svitavy:

„Špatně jsme bránili clonu s míčem, nechali jsme rozstřílet Palyzu a s tím jsem nemohl být spokojený. Na konci jsme ale trošku změnili obranu a díky tomu jsme se dopracovali k vítězství, ke kterému hráčům gratuluji. Mám radost, že jsme po dlouhé době zažili radost z vítězství. Hodně nás držely nad vodou útočné doskoky, kterých bylo dvaadvacet. To byl klíč k úspěchu.“