O skutečnosti, že je v posledních týdnech nákaza koronavirem na ústupu, svědčí i zprávy z prostějovské nemocnice. Poslední aktuální informace před Štědrým dnem jsou velice pozitivní, počet hospitalizovaných pacientů s covid-19 za posledních sedm týdnů žádoucně klesl.

„Ke čtvrtku 23. prosince je v prostějovské nemocnici hospitalizováno čtyřicet pacientů s nemocí covid-19, přičemž u sedmi z nich jde o vážný průběh nákazy. Z těchto sedmi pacientů jsou čtyři v péči lékařů jednotky intenzivní péče a na umělé plicní ventilaci. Jedná se o klesající tendenci počtu pacientů, ovšem JIP je stále enormně zatížená,“ sdělil Večerníku Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti AGEL provozující Nemocnici Prostějov.

I nadále v prostějovském špitále probíhá očkování i PCR testování. „Je velice potěšující, že klesá procento zjištěných pozitivních testů. Aktuálně je zjištěno dvacet procent nákaz z celkového počtu testovaných osob,“ informoval Knesl.

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 27. prosince