Takhle oslava padesátin zřejmě skončit vůbec neměla. Čtveřice osob se ve svém bytě v centru Prostějova opila tak, že se původně příjemné posezení zvrhlo v napadení a následné zranění mladé ženy. V odpoledních hodinách během soboty 28. listopadu se na linku 156 obrátila žena s tím, že slyší křik a hádku v bytě nad provozovnou v centru města, ve které pracuje. K prověření oznámení na místo byla vyslána hlídka městské policie...

„Z uvedeného bytu bylo slyšet hluk, křik a hádky více lidí. Tyto osoby se strážníkům podařilo zkontaktovat. Muž, který otevřel dveře, byl vůči hlídce velmi arogantní, až agresivní. Jeho agresivita se stupňovala. Pokusil se napadnout zakročujícího strážníka, kterým byl zpacifikován a spoután. V bytě se nacházely i další osoby. Dvě ženy, devětačtyřicetiletá matka s dcerou ve věku 24 let vyběhly z bytu. Mladší žena byla zraněna na hlavě. K celému incidentu obě uvedly, že společně slavili předčasně narozeniny spoutaného muže, manžela starší ženy. Při popíjení alkoholu došlo k hádce a následné potyčce mezi dcerou, oslavencem a dalším sedmadvacetiletým mužem. Mladší z mužů se doznal k tomu, že facku dal ženě on. To potvrdil i další svědek nacházející se v bytě,“ popsala složitý násilný incident Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Strážníci na místo přivolali lékaře, který zraněnou ženu ošetřil. „Jelikož oslavenec byl po celou dobu stále agresivní a hrozilo, že by mohl pokračovat v napadání dalších osob, bylo rozhodnuto o jeho umístění v protialkoholní záchytné stanici. Před vlastním převozem devětačtyřicetiletého muže prohlédl lékař a uznal ho schopným převozu na záchytnou stanici do Olomouce. Při provedené orientační dechové zkoušce bylo muži změřeno 1,61 promile alkoholu v dechu,“ doplnila informace mluvčí prostějovských strážníků.

Oba pánové jsou podezřelí z přestupku proti občanskému soužití. „Devětačtyřicetiletý muž je navíc podezřelý i z přestupku proti veřejnému pořádku. Celá záležitost bude mít dohru u příslušného správního orgánu. O tom byli hlídkou všichni přítomní poučeni,“ dodala ještě Tereza Greplová.