Jedny z posledních soubojů před reprezentační přestávkou brzy čekají prostějovské Jestřáby. Tento týden budou svěřenci trenéra Jiřího Šejby zažívat o něco klidnější program, místo tří zápasů je čekají jen dva. A sice nejprve venku proti Slavii a o tři dny později doma s Porubou, aktuálním favoritem na ovládnutí celé Chance ligy.

 

Proti Slavii nečeká Prostějov nic lehkého. Tým z hlavního města je sice až devátý, nemá ale vyloženě špatnou formu. V posledním utkání ale prohrál 2:4 s Frýdkem-Místkem. Slávisté tak utnuli velmi krátkou sérii čítající dvě výhry (s Třebíčí a Jihlavou). Celek má velké problémy s využíváním přesilovek, v němž patří k nejhorším v lize. Nedaří se mu ani příliš v produktivitě. Nejproduktivnějším je Filip Kuťák (4+7), další tři hráči včetně velezkušeného Petra Vampoly dali po čtyřech brankách. Nejproduktivnějším obráncem je Lukáš Buchta (1+4). V bráně zatím kraluje Martin Michajlov, který patří úspěšností zákroků k elitě Chance ligy.

Ve druhém zápase se tento týden utkají Jestřábi s Porubou. Ta byla pasována do role lídra soutěže. A tuto roli zatím splňuje, i když zcela suverénní tým z Ostravy není. V posledních třech zápasech navíc Ostravané prohráli (Litoměřice, Jihlava a Třebíč). I tak je ale sestava Poruby impozantní: Jakub Teper, Tomáš Voráček, Lukáš Endál, Marcus Korkiakoski, to jsou jen některá ze jmen na soupisce Ostravanů. I tak ale Poruba po posledních zápasech klesla na 4. místo a Jestřábi za ní zaostávají jen o čtyři body.

Utkání se Slavií sehrají Jestřábi ve středu od 18.00 hodin, proti Porubě začnou zápas v sobotu v 17.00 hodin. Oba duely můžete sledovat prostřednictvím internetových streamů.

 

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Prostějov – Slavia: minulá sezóna doma 4:1, venku 1:3.

Prostějov – Poruba: minulá sezóna doma 3:4 pp, venku 3:9.