Záměr šéftrenéra mládeže VK Prostějov, kterak nadějné volejbalistky tohoto oddílu zapojit od pondělí 7. prosince do znovuobnovené společné přípravy po koronavirové pauze, byl úspěšně převeden do skutečnosti.

„Sedmého jsme opravdu začali zase trénovat, a to za dodržení veškerých v tu dobu platných hygienických nařízení v letní hale TK PLUS u velodromu. Do přípravy se zapojily holky ze všech věkových kategorií od juniorek přes kadetky a starší i mladší žákyně až po přípravku,“ potvrdil vedoucí kouč volejbalových talentů vékáčka Aleš Novák.

Aktivní začlenění do týmové práce samozřejmě bylo, je i nadále bude vzhledem k okolnostem dobrovolné. „Za současných podmínek je jen na děvčatech i na jejich rodičích, jestli se do přípravy zapojí, nebo ne. Přemlouvat nikoho nemá smysl, byť je z mého pohledu návrat k volejbalu i obecně k pohybu po takové době jedině pozitivní,“ upozornil Novák.

Hned během úvodního týdne po restartu se navíc stanovená hygienická pravidla opět změnila. Tím směrem, že kdo chce jako neprofesionál pravidelně sportovat, tak může při opakovaném absolvování antigenních testů na covid-19 alespoň jednou za pět dní, pochopitelně s negativními výsledky „Okamžitě jsme tuhle skutečnost probírali přímo s hráčkami a také s jejich rodiči. Antigenní testování je v porovnání s PCR mnohem levnější, tudíž takový systém může pro nejbližší období znamenat určité řešení. Teď ale záleží, kdo do toho bude ochotný investovat své vlastní peníze a kdo ne,“ odtušil Novák.

Společné tréninkové zatížení prostějovských mládežnických volejbalistek je tedy zdárně zpátky. Nyní ještě zbývá vyřešit další důležitou věc, a sice kdy se vrátí na scénu všechny české soutěže a připojí se k pokračující UNIQA extralize žen ČR?