Máme první srpnový den a na stránkách PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku ani tentokrát nechybí pokračování seriálu FOTBAL EXTRA. A to dokonce ve dvojitém podání. Zatímco na straně 35 už se věnujeme startu nové sezóny v Přeboru OFS Prostějov, na této dvoustraně pokračuje ohlédnutí za ročníkem uplynulým. A věnovat se budeme čtveřici celků z regionu hrající „A“-skupinu I.B třídy Olomouckého KFS. Zde se trojice mužstev umístila v těsném bodovém rozestupu, Vrchoslavičtí se nakonec úspěšně zachránili, ale o absolutní spokojenosti nebyla řeč nikde.

A tak zdejší mužstva za sebou mají odlišné příběhy, i když se hned trojice objevila blízko sebe s rozestupem jen pěti bodů. Na domácí půdě se skvěle dařilo Otaslavicím i Pivínu a držely se neustále v horních patrech tabulky, Klenovice po rozpačitém podzimu včas zabraly a jen těsně se jim nepodařilo oba rivaly předehnat. Daleko horší byla situace u Vrchoslavic, které po dobrém startu zcela odpadly především po stránce šíře kádru a jen tak tak se vyhnuly sestupu, od kterého je dělil jediný bod.

Od nového ročníku doplní kvarteto týmů ještě pátý zástupce regionu z Brodku u Prostějova.

Takže se pohodlně usaďte a ještě než půjdete na první mistrovský zápas soutěžního ročníku 2022/2023, připomeňte si okamžiky sezóny uplynulé.

A seriál FOTBAL EXTRA bude pokračovat i v rozběhnutých bojích. Příště dojde na skupinu „B“ I.B třídy Olomouckého KFS, další víkend se ohlédneme za Přeborem OFS Prostějov alias II. třídou. A ani poté to nebude všechno...

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný I.B třídě Olomouckého KFS, skupiny B najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 1.srpna