Jak funguje právo a pořádek na území města se v předminulém týdnu přesvědčili studenti z třídy P. II. Speciální akce se zúčastnili žáci a studenti mateřské, základní a střední školy Komenského.

Za doprovodu preventistů mohli účastníci speciální exkurze navštívit mimo jiné i operační středisko, které je uchvátilo dokonalou organizací. Děti tam mimo jiné mohly například vidět, jak strážníci využívají při výkonu služby městský kamerový dohlížecí systém.

„Velice zajímavou záležitostí byla prohlídka služebního vozidla strážníků, které si účastníci exkurze mohli prohlédnout nejen zvenku, ale i zevnitř,“ prozradil vrchní inspektor Městské policie Prostějov Petr Zapletal s tím, že i další aktivity studenty z třídy P. II. vyloženě nadchly. Mezi nimi byla i střelba z laserové pistole na různé typy terčů, ukázka techniky, používané při měření rychlosti vozidel a další. „Kdo měl zájem, mohl prozkoumat a zároveň si vyzkoušet i pomůcky, sloužící k odchytu zvířat,“ prozradil komisař.

V závěru exkurze obdržel každý účastník od strážníků drobný dárek v podobě reflexního prvku. „Myslím, že si všichni návštěvu velice užili,“ konstatoval Zapletal.