Muž se samopalem zastřelil tři osoby, čtvrtou postřelil a nakonec se zastřelil. 

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, kterého se měl dopustit padesátiletý muž. 

V sobotu 15. dubna krátce před půl devátou večer jsme přijali oznámení o napadení osob v domě v obci Olšovec, část Boňkov. Do osmi minut od přijetí oznámení na místo dorazila policejní hlídka, která v rodinném domě objevila tři osoby bez známek života. Policisté místo uzavřeli, na místo přivolali krajské kriminalisty a rozjelo se rozsáhlé pátrání po nebezpečném pachateli. Do pátrání se zapojila také Letecká služba PČR, příslušníci speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje a členové zásahové jednotky Moravskoslezského kraje. Za pomocí policejního vrtulníku s termokamerou se podařilo nedaleko místa činu zaměřit osobu v lese. Policisté na označeném místě pak našli hledaného muže bez známek života. Do případu se následně zapojili i specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz Frýdek – Místek. Současně policisté našli v nedaleké restauraci zraněnou sedmačtyřicetiletou ženu, která jediná útok muže přežila. Žena byla převezena do nemocnice, a přestože byla v šoku, podařilo se od ní policistům zjistit základní informace k pachateli a k události.

Podle dosavadního zjištění měl padesátiletý muž po hádce fyzicky napadnout svou sedmačtyřicetiletou přítelkyni, kterou bodl šroubovákem do ruky a krku. Žena utekla před útočníkem do prvního patra, kde se společně s ostatními členy rodiny schovala do pokoje. Muž mezitím odešel před dům, kde si vzal ze svého vozidla útočnou pušku (samopal vzor 58) a s ní se vrátil do domu. Vyšel do prvního patra, kde v pokoji zastřelil tři osoby, sedmasedmdesátiletou ženu, jejího sedmasedmdesátiletého přítele a patnáctiletého chlapce. Střelec zbraní zasáhl i svou přítelkyni, které se zraněné podařilo z domu utéct a přivolat pomoc. Útočník poté odešel z domu do lesa, kde obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se.

Motivem činu byla zřejmě žárlivost. Zdali byl útočník pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky zjistíme až z výsledků nařízené soudní pitvy.