V prostějovské nemocnici je i nadále hospitalizován vysoký počet pacientů, u kterých byl diagnostikován vážný průběh nákazy koronavirem. Dobrou zprávou ale je, že postupně se uzdravují členové lékařského personálu a ti se postupně vracejí do práce.

„V prostějovské nemocnici leží aktuálně 81 pacientů s onemocněním covid-19, z toho dvanáct z nich je ve velmi vážném stavu,“ poskytla Večerníku v pátek odpoledne aktuální informace Radka Miloševská, tisková mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

V jiných nemocnicích Olomouckého kraje mají potíže se zaplněnou kapacitou lůžek, proto jsou i někteří pacienti s vážným průběhem covid-19 posíláni do Prostějova. „Ano, je běžné, že si nemocnice navzájem vypomáhají, a tak v naší nemocnici leží i pacienti s bydlištěm mimo prostějovský region,“ potvrdila Radka Miloševská, které se Večerník ještě zeptal, jak je na tom po zdravotní stránce personál nemocnice. „Nákaza koronavirem stále trápí i nemocniční personál, ale dobrou zprávou je, že nemocných každým dnem postupně ubývá a postupně se vracejí do práce,“ odpověděla Radka Miloševská.