Jen těžko hledám v paměti sport, který by v našich končinách neměl své zastoupení, což jen potvrzuje vizitku Prostějov – město sportu. Od velkých sportů a globálních fenoménů v podobě fotbalu, hokeje, volejbalu či basketbalu nabízí širokou škálu i těch menších, reprezentujících region více než slušně.

Tenisová bašta je světoznámým artiklem, ale nechybí ani lukostřelba, kuše, atletika, běžecké ligy až po kuličky či pétanque, zkrátka od každého něco. A najít někde slabinu, to je velký problém. Pokud se někdo rozhodne sportovat, tak snad zastoupení každého známého sportu najde v nedalekém okolí.

Jednou věcí je skvělá sportovní vizitka, kterou se nemůže pochlubit každý, a pro většinu měst a regionů je to něco nedosažitelného. Na stranu druhou je to však pro fungování všech těchto odvětví o to náročnější, protože peněžní fond není nevyčerpatelný. Rozdělování do tolika sportů a odvětví jej dovede silně zkrátit.

O to je ale cennější, že řada těchto klubů i tak funguje a dovede se o sebe svépomocí postarat, což jsou hodiny a hodiny práce, která často není ani vidět, ale je nesmírně cenná. Na to by lidé neměli zapomínat při různé kritice něčeho, do čeho vlastně nevidí.