Až do konce základní části Kooperativa NBL budou hrát basketbalisté BK Olomoucko dvakrát týdně, což bude při menší rotaci krajně nepříznivé. Hráče čeká ligová dohrávka s USK Praha a také dva osmifinálové duely proti hradeckým Královským Sokolům.

V nejbližší době nemůže kouč Predrag Benáček počítat s Františkem Váňou. Kapitán týmu se zranil v posledním mistrovském utkání po souboji s ústeckým Rakočevičem a se zlomeným nosem zamířil na marodku. Doba léčení se nedá přesně odhadovat. „Musíme počítat s tím, že Franta Váňa bude mimo hru alespoň dva týdny a že pak dostane masku. Je to pro nás další velká ztráta,“ posteskl si sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Dlouhodobá část nejvyšší domácí soutěže končí 6. února. Do té doby na svěřence Predraga Benáčka čekají zápasy proti Svitavám, Kolínu a Hradci Králové, dohrávka s pražskými vysokoškoláky a dva pohárové duely s Královskými Sokoly. Především fyzicky to bude hodně náročná porce utkání.

„Kádr máme omezený. Je těžké obnovovat síly ve chvíli, kdy jdou zápasy rychle za sebou. Bylo to vidět třeba v posledním dvojutkání s Ústím nad Labem. Na půdě soupeře tým podal výborný výkon, vydal hodně sil. O tři dny později nám chyběla energie. Nepodařilo se nám předchozí výkon zopakovat, soupeř měl víc sil,“ poznamenal Pekárek.

Přes náročný program nechce vedení klubu obětovat pohárovou soutěž. Do všech zápasů chce tým nastupovat s maximálním nasazením a vírou ve vítězství. Okleštěná sestava nehodlá šetřit síly na ligu.

„Naši hráči jsou bojovníci. Neumí taktizovat a podvědomě ubrat v nasazení. Pereme se s problémy v sestavě i soupeři. To je dobře. Do každého zápasu musíme jít s cílem vyhrát. Jinak by nemělo cenu ani na palubovku nastupovat,“ tvrdí trenér BK Olomoucko Predrag Benáček.