Milovanému nohejbalu zasvětil podstatnou část svého života. Richard Beneš patří k jeho místním zakladatelům, dlouho jej aktivně hrával a momentálně je už spoustu let hlavním trenérem TJ Sokol I Prostějov, který bojuje o vysněný postup do extraligy družstev mužů ČR.

Nedávno pak velký nohejbalový nadšenec a Hanák v jedné osobě obdržel významné ocenění, jež mohl přidat do své bohaté sbírky. Tentokrát je to čestné uznání od Českého nohejbalového svazu za dlouhodobě kvalitní a obětavou práci ve prospěch nohejbalu jak na poli funkcionářském, tak trenérském.

„Ocenění si samozřejmě moc vážím, obecně je to pro mě pocta. Zároveň si však nemohu odpustit kritiku vedení ČNS za způsob jejího předání. Dostal jsem ji s dvouletým zpožděním, a navíc od hráčů Pankráce při vzájemném zápasu v Praze, ze svazu se ani nikdo neobtěžoval mi tu plaketu osobně předat,“ kroutil hlavou udivený Beneš.

Náladu si tím však zkazit nenechal. „Každá cena jistě potěší, ale nohec nedělám kvůli nim. Celý život ho mám moc rád a dělá mi velkou radost, že se nám teď společně s celým prostějovským týmem tak daří. Snad dotáhneme letošní prvoligovou jízdu až do zlatého konce,“ zdůraznil Richard Beneš s jasným přáním.