Čtvrtý týden probíhající přípravy prostějovských volejbalistek na novou sezónu 2023/2024 okořenil jejich druhý přípravný zápas. Hanačky tentokrát nastoupily venku, a to ve čtvrtek odpoledne na půdě Králova Pole, úřadujících mistryň republiky. Výsledkově ovládly všechny čtyři hrané sady a herně se jim dařilo zejména v úvodní polovině střetnutí.

Hostující tým vstoupil do duelu dominantním způsobem. V zahajovací i druhé části vždy rychle získal výrazný náskok a ten pak kvalitním výkonem nejen udržoval, ale ještě navyšoval k dílčímu skóre 16:25, respektive 15:25.

„První dva sety měly z naší strany náboj a energii, jež do hry vnášely hlavně zkušené Raquel Löff, Veronika Trnková, Simona Bajusz a Jéssica Silva. Místy jsme dobře bránili, měli docela hodně bloků a celkový projev byl lepší než minule s Přerovem,“ spokojeně komentoval povedený start utkání kouč vékáčka Michal Matušov.

Následně prostřídal sestavu, v níž za celý mač nejvíc bodovaly mladé Josefína Smolková (16) a Jana Dvořáková (15). Průběh dalších dvou dějství se potom částečně vyrovnal, byť prostějovské družstvo stále vedlo. Ne už ale tak velkým rozdílem, Jihomoravanky po nasazení střídajících plejerek v čele s Allie Garland (10 bodů) držely rovnocennější krok 22:25 a 21:25.

„Od třetího setu dostaly prostor další mladé holky, v jiném složení šel náš výkon dolů. Chyběla tomu větší dravost, chuť i tempo, předchozí energie se vytratila. I tak jsme zvítězili 4:0, ovšem výsledek není v téhle fázi vůbec důležitý,“ pokračoval v hodnocení Matušov.

„Určitý posun nastal v dodržování systému hry z hlediska obrany, který od týmu vyžaduju. Holky se v tomto směru postupně zlepšují, jdeme krok za krokem. Pořád ale někdy děláme hrubé technické chyby v jednodušších situacích, na čemž je potřeba pracovat. Každopádně Královo Pole nás v současné fázi přípravy moc neprověřilo,“ konstatoval Matušov.

V rámci sobotního dopoledního tréninku na domácí palubovce Národního sportovního centra Prostějov pak jeho svěřenkyně absolvovaly několik cvičných setů šest na šest proti sobě. „Tohle řešení jsme zvolili místo dalšího přípravného zápasu, pro který jsme na daný termín nesehnali soupeře. Baby si to rozdaly mezi sebou, zase nám to ukázalo další věci a dodalo cenné poznatky,“ doplnil hlavní lodivod žen VK.

 

KUPON:

KP Brno – VK Prostějov 0:4

1. set: 16:25

2. set:  15:25

3. set:  22:25

4. set:  21:25

Čas: 1:39 hiodiny. Diváci: 50.

Sestava Brna: Gronichová 2, Křižanovská 3, Jelínková 7, Chlupová 2, Stojanovic 7, Kuníková 8, libero Šmardová. Střídaly: Prchalová 6, Garland 10. Trenéři: Erik Nezhoda a Jan Moravčík. Sestava Prostějova: Bajusz 2, Silva 9, Trnková 8, J. Smolková 16, Dvořáková 15, Löff 8, libero Brunclíková. Střídaly: Meidlová 8, M. Smolková 3, Bažó 3, Abendroth. Trenéři: Michal Matušov a Lubomír Petráš.