Stejně jako třetí nejvyšší soutěž fotbalistek, začne o tomto víkendu i Moravskoslezská divize žen, v rámci níž pro letošní ročník vejde v platnost novinka. Osmička účastnic se dočká tříkolového systému a dohromady tak odehraje hned jednadvacet zápasů namísto čtrnácti. V Protivanově se podařilo ozdravit početnou marodku, která na konci jara celek provázela, takže se už těší na nový ročník. V Mostkovicích je to spíše s otazníkem, ale i tam se už holky těší na další sezónu.

 

Oproti minulé sezóně ubyl počet účastnic na současných osm, kdy divizi opustila trojice postupujících do obnovené třetí ligy. Přibyl jediný celek, kterým je Kras. „Je dobře, že na svazu udělali letošní ročník hned tříkolově, takže budeme mít dohromady jednadvacet zápasů. Sedm na podzim a sedm na jaře by bylo málo,“ je spokojená s touto změnou vedoucí mužstva Protivanova Štěpánka Ptáčníková.

Hned první kolo pak nabídne derby na půdě Mostkovic. Jinak z divize odešly celky, které prokazovaly kvalitu, Protivanov tak i díky tomu míří ještě výše než minulý ročník. „Samozřejmě se chceme v první řadě fotbalem bavit a důležité je, abychom měly nadále skvělou partu. Tím, že ale odešly kvalitní celky, na které jsme neměly, tak věřím, že se můžeme pohybovat někde nahoře. Žádné odchody nemáme, naopak nás ještě dvě hráčky posílily. A kromě jednoho zranění bychom měly jít do sezóny v plné síle,“ těší Ptáčníkovou.

V Protivanově pak nepodcenili ani přípravu a stejně jako v minulých dvou letech vyrazili na soustředění, kde je kromě tréninkových dávek čekalo přátelské utkání, ale především utužování kolektivu. Následně nechyběly ani další dva duely. „V posledních dnech už se holky věnují posledním přípravám k nové sezóně,“ pousmála se šibalsky Ptáčníková.

V Mostkovicích u nejtradičnějšího ženského celku v regionu se situace v kádru minimálně dle systému příliš nezměnila a celek přivítal nejspíše jednu posilu, jak ale vlastní příprava vypadala, je otázkou. S koučem Ondřejem Milarem se do redakční uzávěrky nepodařilo spojit.

 

MORAVSKOSLEZSKÁ LIGA ŽEN - los podzimní části 2023/2024

1. kolo, neděle 3. září, 15.00 hodin:

FC Zlín – MFK Vyškov (sobota 2. září, 10.00), 1.SK Prostějov – ČSK Uherský Brod, Sigma Olomouc volný los

2. kolo, neděle 10. září, 11.00 hodin:

Uherský Brod – Zlín (10.00), Olomouc – Prostějov, Vyškov volný los

3. kolo, neděle 17. září, 15.00 hodin:

Zlín – Olomouc (sobota 16. 9., 10.00), Vyškov – Uherský Brod, 1.SK Prostějov volný los

4. kolo, neděle 24. září, 14.00 hodin:

Olomouc – Vyškov (11.00), Prostějov – Zlín, Uherský Brod volný los

5. kolo, sobota 30. září, 15.00 hodin:

Uherský Brod – Olomouc (10.00), Vyškov – Prostějov, Zlín volný los

6. kolo, sobota 7. října, 10.00 hodin:

Uherský Brod – Prostějov, Vyškov – Zlín (15.00), Olomouc volný los

7. kolo neděle 15. října, 15.00 hodin:

Prostějov – Olomouc, Zlín – Uherský Brod, Vyškov volný los

8. kolo, neděle 22. října, 11.00 hodin:

Uherský Brod – Vyškov (sobota 21. 10., 10.00), Olomouc – Zlín, Prostějov volný los

9. kolo, neděle 29. října, 13.00 hodin:

Zlín – Prostějov (sobota 28. 10., 15.00), Vyškov – Olomouc, Uherský Brod volný los

10. kolo, neděle 5. listopadu, 11.00 hodin:

Prostějov – Vyškov (pátek 3. 11., 19.30), Olomouc – Uherský Brod, Zlín volný los