FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA je těsně za čtvrtinou soutěže a nyní čeká na fotbalisty čtrnáct dnů bez zápasového vytížení kvůli reprezentační přestávce. Jak se prvních osm kol promítlo do průběžné tabulky druhé nejvyšší soutěže? Kdo překvapil a kdo naopak strádá?

 

Na čele tabulky se drží celky, které vyhlásily boj o nejvyšší metu. Vyškov pod vedením trenéra Kameníka a s řadou cizinců ukazuje potenciál. A nebýt zaváhání na půdě Chrudimi v sobotu dopoledne, mohl jít do pauzy s náskokem. Dostat se na čelo během soboty následně odmítla Dukla Praha i Táborsko, kdy prvně jmenovaný ztratil v domácím duelu s Líšní a Táborsko s Prostějovem.

Čtvrtá příčka už patří Vlašimi, která jako jediná ještě nepoznala hořkost porážky a po čtyřech remízách zapsala čtyři výhry. Tabulkou se zvedá i Zbrojovka Brno a největší favorit soutěže hlavně díky zásluze střelce Řezníčka už dotahuje čelo tabulky. Na šestém místě s náskokem na spodní část tabulky se drží Jihlava po velmi dobrém úvodu ročníku.

Poté zde najdeme další vyrovnanou část tabulky, kde sedmou Opavu a předposlední Prostějov dělí jen pět bodů. Nejvíce zatím tápe Varnsdorf, který je jediným celkem, jenž v letošní sezóně neokusil chuť vítězství