Po zápasově nabitějších týdnech teď prostějovské volejbalistky zvolní, aktuálně mají před sebou jediné víkendové střetnutí. Dohrávané 9. kolo UNIQA extraligy žen ČR 2020/21 je zavede do Prahy, kde v sobotu 30. ledna od 17.00 hodin nastoupí proti tamnímu Olympu.

Oba celky se utkaly před devíti dny, kdy to v hale Sportcentra DDM byla chvílemi jednoznačná partie pro hostující PVK (první a třetí set) a místy naprosto vyrovnaný boj (druhá a čtvrtá sada). Tým VK dělal, co mohl, přesto nakonec na body těsně nedosáhl po výsledku 17:25, 25:21, 15:25 a 26:28.

Každopádně pražský výběr na Hané ukázal svou sílu i oprávněnost ambicí na zisk jedné z ligových medailí v tomto soutěžním ročníku. Opírá se o údernou univerzálku Anetu Kocmanovou Havlíčkovou, komplexní smečařku Evu Hodanovou, špičkovou nahrávačku Lucii Smutnou a dvě blokařské věže na síti Barboru Purchartovou i Pavlínu Šimáňovou. A pochopitelně ostříleného kouče Stanislava Mitáče.

„Přes nespornou hráčskou kvalitu, jíž současný Olymp disponuje, jsme si však ověřili, že aspoň v částech utkání je možné s ním držet krok. Venku to samozřejmě bude těžší, zvlášť v prostorově menší a tím specifické hale v Praze, kde domácí moc často neztrácejí. My se i tak bodovat rozhodně pokusíme, nic předem nevzdáváme. I jeden získaný bodík by se v boji o postup do play-off velice hodil,“ řekl před cestou do české metropole hlavní trenér VK Lubomír Petráš.