Obavy z většího rozšíření koronaviru v prostějovském volejbalovém táboře se po nakažení asistenta trenéra Jakuba Krčmaře sice nenaplnily, přesto nešly ženy VK do klíčových duelů sezóny v optimálním zdravotním stavu.

„Po Kubově onemocnění během týdne jsme si nebyli vůbec jistí, jestli všichni projdeme čtvrtečním testováním na covid s negativními výsledky. Ale povedlo se, po téhle stránce bylo vše v pořádku,“ ohlížel se hlavní trenér vékáčka Lubomír Petráš.

Přesto hned trojice hráček šla do bitev proti Šternberku v poháru i Frýdku-Místku v lize značně limitována. „Iva Šípová a Terka Pluhařová se ještě nestihly plně vyléčit, pořád měly problémy s bolestmi v nohou. Za nepříznivého vývoje pátečního utkání jsme je sice poslali jako střídající na hřiště, ovšem pokaždé jen na chvíli. Prostě na tom se zdravím nebyly zdaleka ideálně,“ povzdechl si Petráš.

Navíc kapitánka Michaela Jurčíková stále chyběla úplně, byť se po měsíci a půl poprvé objevila aspoň na lavičce. „Na jednu stranu by moc chtěla hrát, na stranu druhou však po prosincové artroskopii kolene i následném léčení stále nemůže zabrat naplno. Na soutěžní zápas se ještě necítila, proto ani nestřídala,“ vysvětlil slovenský lodivod.

Na fyzické trable zmíněných svěřenkyň se ale nechtěl vymlouvat. „Věděli jsme předem, jaká je situace. I tak jsme měli čtvrtfinále Českého poháru se Šternberkem zvládnout,“ litoval Petráš.