Majitelka zahrady v Prostějově měla v pátek třináctého nadmíru nezvanou návštěvu. Cizí pes se totiž ženě objevil přímo mezi záhony a zvíře rozzuřeně ničilo pěstované rostliny. Značná škoda vznikla i na jezírku, kde „rafan“ rozkousal filtraci a kvůli jeho dalšímu řádění vzápětí uhynuly i okrasné ryby. Zasahovat musela městská policie.

 

„Krátce před polednem v pátek třináctého října se na linku 156 obrátila žena s tím, že jim do zahrady vběhl cizí pes a způsobil škodu na okrasném jezírku. Strážníci událost na místě potvrdili, načež bylo zjištěno, že pes během vodních radovánek způsobil několikatisícovou škodu. Vytrhal rostliny, poškodil filtraci, a dokonce došlo i k úhynu ryb chovaných v jezírku,“ potvrdila Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Strážníkům se podařilo kontaktovat majitele psa. Ten uvedl, že si sám otevřel dveře a utekl z domu a poté se tedy bez jeho vědomí dostal přes branku do cizí zahrady a způsobil tam škodu. „Majitel psa je podezřelý z přestupku dle zákona na ochranu zvířat proti týrání, jelikož neučinil opatření proti volnému úniku zvířat. Náhrada škody, kterou pes způsobil, může být uplatněna u správního orgánu, kam byla celá záležitost předána k dořešení,“ prozradila Greplová.