Hlídky Městské policie Prostějov nezaznamenali během uplynulého týdne v období Dušiček žádné krádeže uvnitř ani v okolí prostějovských hřbitovů. Strážníci se zaměřili na preventivní činnost na hřbitovech a přilehlých parkovištích v souvislosti s vyšším pohybem osob, které přišly uctít Památku zesnulých.

 

„Právě tohoto období využívají rovněž někteří zloději, kteří se zaměřují na viditelně odložené cenné věci v interiéru vozidla nebo na volně ležící tašky, kabelky a osobní věci ponechané bez dozoru u hrobů. Strážníci při kontrolách upozorňovali a nabádali návštěvníky hřbitova, aby byli ostražití a nedávali šanci zlodějům. Za stěrači vozidel zanechávaly hlídky informační letáčky, aby si každý uvědomil, že auto není trezor ani výkladní skříň,“ informovala Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Letošní Dušičky se obešly bez incidentu. Ovšem mnozí lidé při návštěvách hřbitovů byli i tak opět nepoučitelní. „Stejně jako v minulých letech i tentokrát se strážníci setkali s lidmi, kteří při zvelebování hrobu nedávali pozor na své věci. Na přilehlých parkovištích bylo zjištěno několik vozidel, v nichž byly ponechány na viditelných místech cenné věci. I přes zjištěné nedostatky městská policie v tomto období nemá nahlášen žádný případ krádeže,“ uklidnila Greplová.

Žádné větší incidenty nehlásila médiím ani Policie ČR.