Opravdová mela nastala v prostějovské nemocnici poté, co se lékaři snažili ošetřit totálně opilého pacienta. Agresivní cizinec se třemi promile alkoholu v dechu personál nemocnice napadl, a dokonce se pustil i do policistů. Ti ho okamžitě eskortovali na záchytnou stanici.

Ve středu 27. ledna po dvaadvacáté hodině se čtyřiatřicetiletý muž v prostějovské nemocnici dopustil hrubého jednání vůči zdravotnickému personálu, který se mu snažil pomoci. „Zdravotníkům se jej nepodařilo uklidnit, a proto na místo museli přivolat policisty. Ve verbálním napadání pacient pokračoval i za jejich přítomnosti, navíc nadávkami zasypal i je. Protože muž neuposlechl výzev, musel být policisty zajištěn,“ popsal vzrušené chvilky František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Následnou dechovou zkouškou u maďarského státního příslušníka byla naměřena hodnota 3,00 promile alkoholu v dechu. „Z důvodu ochrany jeho i okolí muže k vystřízlivění umístili do protialkoholní záchytné stanice. Pro své jednání je nyní podezřelý z přestupků proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku,“ konstatoval policejní mluvčí.