K nepříjemné srážce mezi osobním automobilem a chodcem došlo minulý čtvrtek na křižovatce Vrahovické ulice a náměstí Padlých hrdinů v Prostějově. Šofér vozidla nedokázal při odbočení na náměstí zareagovat na muže, který mu vstoupil do jízdní dráhy. Zraněného chodce převezla sanitka do nemocnice.

„Ve čtvrtek 30. listopadu okolo půl páté odpoledne vyjížděli policisté ke srážce vozidla s chodcem, ke které došlo v Prostějově na křižovatce ulice Vrahovická a náměstí Padlých hrdinů. Podle prvotních informací měl pětačtyřicetiletému řidiči osobního vozidla Hyundai, který odbočoval z Vrahovické ulice na náměstí Padlých hrdinů, vstoupit do jízdní dráhy chodec. Následně došlo ke střetu přední části auta s chodcem, který měl upadnout na kapotu,“ popsala nehodu Petra Vaňharová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že provedená dechová zkouška vyšla u řidiče i chodce s negativním výsledkem.

Při dopravní nehodě utrpěl chodec zranění, se kterým jej zdravotníci přepravili do nemocnice. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 15 000 korun. „Nehodou se policisté i nadále zabývají,“ dodala mluvčí.