Hanácké curling – přesněji řečeno spoustu jeho jednotlivých turnajů – v minulosti zrušila už celá řada různých důvodů. Nejčastěji šlo o covid, kvůli němuž se dříve nekonaly kompletní dva ročníky. Oblíbenou akci však odpískala i extrémní nepřízeň počasí či jiné zdravotní příčiny, teď do neblahého portfolia přibyl další důvod.

A to velice smutný i logicky zásadní. „S ohledem na tragickou událost, která proběhla včera na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, nebudeme dnes pořádat turnaj Hanácké curling. Uvědomujeme si, že den státního smutku vyhlášený Vládou ČR je stanoven až na 23. prosince, ale neumíme si představit, že se na prostějovském mobilním kluzišti bude veselit a juchat, když jiné rodiny truchlí, protože se jejich nejbližší již nikdy nevrátí domů. O možnostech náhradního termínu budeme informovat. Děkujeme za pochopení,“ napsal 22. prosince dopoledne ředitel pořádajícího Sportcentra – DDM Jan Zatloukal.

Tím bylo vlastně řečeno vše podstatné. Ten den od odpoledne až do pozdního večera se měl konat druhý ze čtyř turnajů série Hanácké curling 2023/24, jenž byl tedy po strašlivém dění v české metropoli zrušen s teoretickou možností uskutečnění v jiném termínu. Vzhledem k závažnosti situace nelze o oprávněnosti takového kroku nikterak polemizovat, byť přihlášení účastníci se na předvánoční klání samozřejmě těšili. Ale po události, co se v Praze stala, měla většina lidí myšlenky i cítění někde úplně jinde.

Nicméně třetí díl akce Hanácké curling 2023/24 už proběhne normálně podle plánu, to znamená v pátek 5. ledna od přibližně 17.00 hodin na prostějovském mobilním kluzišti mezi muzeem a Zlatou bránou. Srdečně zváni jsou jak zájemci o účast, tak diváci.