Stala se tu vražda? I tuto otázku mohla vyvolat smrt sedmdesátiletého muže, jehož tělo bylo nalezeno v sobotu 30. prosince uplynulého roku u mostu přes říčku Hloučelu. Večerník se s odstupem času poptal na příčiny úmrtí, jímž se zabývali policisté i soudní lékař.

 

Policejní pásky, za nimi kriminalisté v akci a příjezd vozu pohřební služby. Právě tyto indicie u náhodných kolemjdoucích velmi často vzbuzují dojem, že se právě na tomto místě stala vražda. Ale vždy tomu tak být nemusí. To je i případ smrti sedmdesátiletého muže, který zemřel v blízkosti bývalého fotbalového stadionu SK LERK Prostějov. Jelikož však policisté na místě nemohli vyloučit cizí zavinění, byla v případu nařízena soudní pitva. „Ta prokázala, že na smrti sedmdesátiletého muže se nepodílela cizí osoba,“ reagoval na náš dotaz policejní tiskový mluvčí Libor Hejtman.

Kdy přesně muž zemřel, není známo. Dle dostupných informací to mělo být někdy mezi 28. a 30. prosincem. Předtím zřejmě žil jako bezdomovec a mohl patřit do komunity obývající areál zchátralého fotbalového stadionu. Ten však byl loni na jaře srovnán se zemí, a tak se bezdomovci přesunuli o pár metrů dál. Jejich věci včetně velkého množství prázdných pet lahví od vína zůstaly pod mostem směřujícím k modernímu tréninkovému areálu 1.SK Prostějov. Ze svědeckých výpovědí vyplývá, že právě pod tímto mostkem lidé vídali i několik bezdomovců pohromadě.