Druhé jarní a celkově už sedmnácté pokračování napsal o víkendu krajský přebor mužů Olomouckého kraje. Na domácí půdě se ze všech účastníků představili jen fotbalisté Určic a v sobotu odpoledne nestačili na svého soupeře z Bělotína, kdy padli o branku. Stejným poměrem neuspěli ani hráči Lipové v Dolanech. Více se naopak dařilo Čechovicím, když domácí výhru potvrdily i v Mohelnici a rozhodly v deseti. Velice spokojení odjížděli po remíze na půdě lídra z Medlova i hráči Konice, kteří tak dali dárek kouči Ullmannovi k sobotním narozeninám.

Určice doplatily na koncovku

Náročná zkouška proti druhému celku tabulky čekala na fotbalisty Určic v domácím prostředí. Mužstvo chtělo z toho zápasu vydolovat aspoň bod, a i když to po první půli nevypadalo, tak k němu nakonec bylo hodně blízko. Jenže na rozdíl od svého soupeře nedokázalo šance využít a těsná porážka o jediný gól hodně mrzí.

„Chtěli jsme na domácí půdě získat nějaký bodík, i když jsme věděli, že přijede druhý nejlepší celek soutěže. Bohužel jsme už v páté minutě dostali branku, kdy po sérii chyb a špatných odrazů skončil míč za naší obranou a jejich útočník to krásně uklidil. Zápas na těžkém terénu ale nevypadal z naší strany zle. Bohužel to bylo po vápno, a ještě do přestávky jsme inkasovali podruhé z penalty,“ prozradil k první půli kouč Petr Gottwald.

„Změnili jsme nějaké věci a proházeli posty, abychom lépe fungovali v obraně, což se podařilo. Soupeře jsme nepouštěli do nějakých vážnějších šancí a ve druhém poločase jsme byli jasně lepší. Bělotín odpadl a jen se strachoval o výsledek. My jsme sice dobývali a tlačili to, ale dočkali jsme se jen jedné branky a na vítězství, ani srovnání to tak nemohlo stačit. Je hezké, že nás druhé mužstvo pochválí, ale my bychom radši brali body,“ doplnil lodivod.

Během první půle došlo na obou stranách v krátkém sledu i ke střídání. V obou případech se ale jednalo o odlišnou situaci. „U hostů to bylo kvůli svalu. U nás se bohužel jen dvě minuty nato zranil Halouzka, který dostal koňara a natáhl si vazy v koleni,“ zakončil Gottwald. 

 

Sokol Určice

Sokol Bělotín

1:2 (0:2)

Branky: 71. Gottwald – 5. Sencovici, 35. z penalty Marek. Rozhodčí: Vít – Svoboda, Milek. Žluté karty: 12. Halouzka, 86. Horák – 55. Šustal, 90. Bezděk. Diváků: 120.

Sestava Určic: Sohlich – Grulich, Horák, Rus, Bureš (58. Valina) – Mariánek – Halouzka (21. Slezák), Menšík (67. Mašek), Piňos, Škrabal – Gottwald. Trenér: Petr Gottwald.

Konice překvapila lídra

K lídrovi soutěže z Medlova zavítala v neděli odpoledne Konice, která chtěla ukázat stoupající formu i proti největšímu favoritovi soutěže a zároveň dát pěkný dárek kouči k narozeninám. Po srdnatém výkonu se to mužstvu skutečně povedlo a domů mohli po remíze 2:2 odjíždět velmi spokojení.

„Klukům jsem už před zápasem říkal, že si vážím toho, jak si na mě vzpomněli a popřáli mi k narozeninám, ale daleko větší radost mi udělají ze zodpovědného a dobrého výkonu. To dnes splnili do puntíku a ukázali charakter. Řekli jsme si, že si to rozdáme na férovku a uvidíme, jak to bude vypadat,“ hlásil úvodem kouč Petr Ullmann.

A očividně své hráče skvěle namotivoval, protože už po šesti minutách šli do vedení po krásné akci, kdy Jiří Jašíček po krásné individuální akci zatočil míč do šibenice a poslal Konici do vedení. „Domácí to zaskočilo a nemohli se dostat do své tradiční rychlé kombinační hry. Bylo znát, že jsou nervózní a dost kazili. My jsme dobře bránili a čekali na další šance. Jašíček ale bohužel z další šance trefil břevno a chvíli na to jsme po standardce inkasovali,“ pokračoval lodivod.

„Do druhé půle jsme museli trošku přeskupit řady a pomohla nám i nová posila David Holub. Musím říct, že jsme se dál drželi taktiky, a i když se domácí dostali do vedení po své klasické krásné akci, tak jsme to nezabalili a hned po pěti minutách srovnali skóre. To byla další rána pro domácí a do konce utkání měli obě mužstva ještě po jedné velké šanci. Kluky musím pochválit a musím jim poděkovat, protože tam nechali všechno a dali mi ten nejhezčí dárek,“ zakončil Ullmann.

 

FK Medlov

Sokol Konice

2:2 (1:1)

Branky: 33. Habáň, 57. Trefil – 6. Jašíček, 62. Schön. Rozhodčí: Trávníček – Aberle, Vít. Žluté karty: 63. J. Kasal, 90+4. Trefil – 28. Blaha, 69. Janeček, 76. O. Cetkovský, 90+3. Mrňka. Diváků: 250.

Sestava Konice: Kvapil – Janeček, J. Krása, Blaha, R. Krása (25. Holub (90+2. Mrňka) – Pospíšil, Schön, P. Krása, Čermák – Bačovský (81. Cetkovský), Jašíček. Trenér: Petr Ullmann.

Lipová nestačila na Dolany

Fotbalisté Lipové chtěli venku navázat na domácí vítězství. Jenže už úvodní minuty rozhodly o tom, že svěřenci kouče Růžičky nebudou mít lehkou práci a dvoubrankovou ztrátu, kterou nabrali v úvodních dvaceti minutách nedokázali dohnat. Po výhře tak na jaře zapsali i první porážku.

 

FC Dolany

SK Lipová

2:1 (2:1)

Branky: 9. Foukal, 18. Doseděl – 36. Žilka. Rozhodčí: Svoboda – Milek, Kouřílek. Žluté karty: 80. Zezula. Diváků: 50.

Sestava Lipové: Mikeš – Takáč, Stryk, Žilka (46. Škrabal), Hrušák, Vykopal (58. Navrátil), Ráček (76. Burget), Pěček (51. Vraj), Zezula, Karásek, Bokůvka. Trenér: Pavel Růžička.