Po týdenní odmlce se opět rozbíhá druhá nejvyšší soutěž a fotbalisté Prostějova se znovu představí ve svém domácím azylu v Holici. Tam tentokrát přivítají soupeře z Chrudimi. Doma potřebují bezpodmínečně bodovat, pokud se nebudou chtít i nadále nacházet na sestupových pozicích. Na půdě aktuálního soupeře na podzim navíc schytalo eskáčko hned šest branek, takže svému soupeři má co vracet. Výkop utkání je v sobotu 30. března od 10.30 hodin.

Fotbalisté Chrudimi jsou po devatenácti kolech na sedmé příčce, ale že by už mohli mít klidné spaní, to se říct nedá. Poslední Prostějov na ně ztrácí jen devět bodů, takže i hostům jde o to, aby se oprostili případných starostí. V jarní části už za sebou mají všechny možné výsledky, když nejprve remizovali na půdě Táborska, poté padli doma s rezervou Sparty a naposledy si spravili chuť proti Zbrojovce Brno, kterou doma dokázali srazit na kolena.

Prostějov si ale zaváhání proti dalšímu soupeři nemůže dovolit, musí doma bodovat. „Potřebujeme se nadechnout. To znamená, že další utkání s Chrudimí musíme zvládnout za tři body. Uvidíme, co to přinese. Ideální by bylo udělat nějakou bodovou šňůru a přivézt něco z venku,“ nastínil plány lodivod Prostějova, který si uvědomuje, že nejen případné body doma mohou rozhodovat.

Zda do utkání nastoupí podobná sestava jako ta, která odehrála tři kola, či přijde více změn, je zatím otázkou. Hráči z lavičky totiž o sobě dali dobře vědět i během přestávky, kdy si nevedli špatně v přátelském duelu. Bude ale také záležet na tom, jak se budou hráči jevit v průběhu aktuálního týdne. Je však nad slunce jasné, že v sobotu eskáčko potřebuje za každou cenu bodovat, v ideálním případě si z Holice odvézt všechny body.