Nejen tuzemský fotbal je v očekávání letošního seriálu svazových valných hromad nejprve na okresní, potom krajské a nakonec celostátní úrovni. Stejný scénář čeká i český volejbal, jehož schůzování v rámci jednotlivých regionů právě začíná.

Na rozdíl od zmíněného fotbalu, kde došlo k termínovým odkladům na konec března či duben (zatím), totiž bude „hromadění“ probíhat on-line na dálku. Konkrétně formou internetových videokonferencí s upravenými pravidly tak, aby vše odpovídalo stanovám.

Valná hromada Okresního volejbalového svazu Prostějov tedy zahájí v úterý 16. února od 17.00 hodin na platformě Zoom. Hlavními body programu bude volba nového vedení OVS PV, tedy předsedy, místopředsedy i členů výkonného výboru. A také volba zástupců na valnou hromadu Krajského volejbalového svazu Olomouc, potažmo Českého volejbalového svazu. Ty přijdou na řadu později v průběhu jara.

Funkcionářsky důležitého setkání Okresního volejbalového svazu se zúčastní kromě stávajícího a vládně končícího vedení rovněž šest zástupců klubu VK Prostějov a tři zástupci oddílu TJ OP Prostějov, jako delegáti mohou být přizváni i hosté s poradním hlasem.