Fotbal na Prostějovsku, to nejsou jen muži a mládež. Zdaleka ne. V regionu se totiž nacházejí také tři ženské týmy, které už nějaký ten pátek působí v Moravskoslezské divizi. Je zde ovšem jedno „ale“. A sice takové, že klub v Protivanově vznikl až počátkem loňského roku. Jeho počátek přitom notně zamíchal kartami a očekáváním v jednotlivých týmech. Důvod je nasnadě, právě do Protivanova odešlo z Držovic mnoho hráček, často opor. Což na podzim nutně muselo být znát.

Problém Držovic se pak skutečně naplno projevil. Trenér Tomáš Jetel před sezónou přiznal, že horkotěžko v Držovicích skládali tým. Aby ne, když jeho polovina skončila v Protivanově. Stalo se tak, že z týmu, který mohl směle pomýšlet na půlku tabulky a který zaznamenal během tří let postupné zlepšování, zůstalo jen torzo. A pro soupeře příhodný tým, proti kterému se dají snadno sbírat body. Ostatně Držovice nezískaly ani jediný. A z některých utkání odcházely s výpraskem.

Předposlední místo obsadily Mostkovice. Při pohledu na tabulku se může zdát, že na tom taky nebyly kdovíjak... Nicméně s Držovicemi nehrály, což při nynějším rozložení sil měl být minimálně bod navíc. Celkově dvě remízy můžou být zklamáním. Přesto ale tým nevyhořel. Dostat v průměru dva góly na zápas není žádná ostuda a ta se navíc nekonala ani výsledkově. Je třeba navíc vzpomenout na jaro 2019, dobu ne tak dávno minulou. Tehdy Mostkovice dostávaly od soupeřek slušně řečeno na zadek. Dnes? Nezaujatý pozorovatel má ze hry úplně jiný dojem.

Nejlépe z tria na Prostějovsku nakonec skončil Protivanov. Místní ženy doplněné o hráčky Držovic to vcelku slušně rozjely. Celkových šest bodů není zlých, důležité navíc je, že Protivanov hrál vyrovnaně prakticky s každým. Obzvláště cenná je pak remíza s lídrem soutěže. Protivanovu nepochybně pomohlo, že řada hráček, přestože tým odehrál první sezónu, se spolu znala z dřívějška. Parta je obzvlášť v ženském sportu klíčovým jazýčkem na vahách.

Nutno pak zmínit i konfrontaci Protivanova s Držovicemi. Dala se očekávat velká bitva, která ale rozhodně neskončila výrazným debaklem a hlavně, jak protagonistky samy prozradily, utkání se neslo v duchu fair play. Za což posíláme do obou týmů palec nahoru.

Nyní uvidíme, stejně jako u dalších amatérských soutěží, zda se podaří vůbec začít jarní část. Ženy mají v tomhle směru oproti mužům výhodu, počátek dalších utkání je naplánován až na konec března. Tedy o týdny později než u mužských soutěží. Je zde tak reálná šance, že fotbalistky se na plac nejen dostanou, ale dokonce že ani nepřijdou o rozjezd jarní části.