Dlouho odkládaná rekonstrukce konického náměstí je, zdá se, na spadnutí. Zastupitelé ale i veřejnost měli možnost se seznámit s tím, jak by měla vypadat. V pořadí již třetí studie má zachovat jak parkovací plochy, tak plochy zeleně, přibýt by mělo vody. Jedna z obyvatelek města však kontaktovala Večerník s tím, že to dobré ze současného náměstí zmizí... Skutečně hrozí masivnější kácení?

 

„Co jsem se dozvěděla, měly by jít k zemi dvě, možná i tři ze vzrostlých lip. V tomhle směru jsem zásadně proti. Sedět na úřadě, nepovolila bych to,“ prozradila žena, která si nepřála zveřejnit své jméno.

Městský úřad přitom v minulosti argumentoval, že stromů by se revitalizace dotknout neměla. Jak to tedy bude? „V žádném případě to tak není, je to úplný nesmysl,“ zdůraznil starosta Michal Obrusník. „Uvidíme, jak dopadne projektová dokumentace. Maximálně půjde o jeden strom v jižní části náměstí, jinak nic nehrozí,“ uklidňuje. „Jde naopak o to, že stromy jsou velmi důležité jako klidová zóna, své nezastupitelné místo tam mají. Celá studie náměstí byla navíc dvakrát představována veřejnosti v komunitním centru – každý se k tomu mohl vyjádřit,“ upřesnil starosta města.

Vlastní rekonstrukce by měla fakticky začít ještě letos, a to zakončením jedné podstatné části každého stavebního počinu, tedy projektu.