Sport se pomalu probouzí z koronavirového spánku. A s tím se postupně objevují také staronové sportovní turnaje. S blížícím se létem přitom nastává zejména doba těch v malé kopané. Jeden z nich Memoriál Pavlíny Mrhálkové v Dřínově by rád letos napsal třetí ročník. A i když by se měl uskutečnit až počátkem července, už nyní spustil registraci pro týmy.

 

„Hrát se bude na standardním hřišti čtyřicet krát dvacet metrů, a to systémem čtyři plus jedna. Ohledně času to bude dvakrát sedm minut a v soubojích o třetí místo a ve finále dvakrát deset minut,“ prozradil hlavní organizátor turnaje Ladislav Kučírek. Právě své babičce coby věrné fanynce místního fotbalu turnaj Ladislav Kučírek věnoval.

Přestože se turnaj koná na Kroměřížsku, čeká se opět nemalá účast celků z Prostějovska, třeba z Pavlovic nebo Klenovic. Už druhý nahlášený tým nese stopu zdejšího regionu, tým AC Sparta Praha totiž jako kapitán povede pivínský Lukáš Konupka. Klasikou je ale taky třeba účast celku Litrpool. Turnaje se loni zúčastnilo osm mužstev, letos se očekává zhruba podobná účast, vlastní systém turnaje ale rozhodnou pořadatelé až na místě podle počtu týmů. Jejich členové se však už nyní mohou těšit na řadu cen, včetně těch věcných, a taky na uzené dobroty. Memoriál Lukáš Kučírek s pořadatelským týmem chystá na 10. červenec.