Primátor Statutárního města Prostějov František Jura pogratuloval paní Martě z Prostějova za vítězství v akci, kterou spolupořádalo prostějovské Sportcentrum, a jenž nesla název 10 000 kroků. V průběhu měsíce dubna probíhala pod záštitou právě prvního muže radnice.

Lidé si mohli vybrat více než z dvou desítek tras, které pro ně Sportcentrum připravilo a své kroky poctivě zaznamenat. A byť oficiálně již akce skončila, mapky s trasami jsou stále na internetových stránkách města k dispozici, takže (již mimo soutěž) si může vyzkoušet 10 000 kroků kdokoliv. Na www.prostejov.eu najdete i letáček s trasami.

Nejlépe uspěla jedna z nejstarších účastnic celorepublikového klání paní Marta z Prostějova, která se, ač na to nevypadá, netají tím, že je jí 86 roků! „Jsem velmi aktivní člověk již od svého dětství, v mládí jsem byla v Sokole a v Junáku, dělala jsem lehkou atletiku – reprezentovala jsem školu v běhu, i chůze mě doprovází celý život. Chodím denně a za každého počasí! Kromě sportu ráda zpívám a čtu knížky, od roku 2013 navštěvuji Virtuální Univerzitu třetího věku,“ prozradila při setkání na radnici paní Marta, které k vynikajícímu výsledku poblahopřál primátor František Jura i ředitel Sportcentra Jan Zatloukal.