Není to tak dlouho, co prostějovský hokejový klub oznámil, že se kabinou prohnal vítr: skončilo totiž hned 17 hráčů. Jak se ale potvrdilo, totéž se týká týmu realizačního. Na svých původních pozicích zůstali fakticky jen lékař Radomír Holibka, kustod Radek Meidl a dlouholetá stálice, vedoucí týmu, Josef Ovečka. Zbytek týmu, zejména pak trenérský štáb je doslova k nepoznání.

Právě u trenérského týmu totiž došlo k nejvíce změnám. Jak již Prostějovský Večerník dříve informoval, v pozici trenéra vystřídal Jiřího Šejbu Aleš Totter. Klub tuto informaci nyní po měsíci potvrdil. Rovněž se však mění asistent. I zde se dřívější spekulace potvrdily, v pozici asistenta po pěti letech skončil Ivo Peštuka. Místo něj přichází Vlastimil Wojnar, který svou kariéru spojil zejména se severní Moravou a Slezskem. A to jak hráčskou, tak trenérskou: má zkušenosti s mládeží v Třinci a čerstvě v posledních letech také s vedením mužů ve Frýdku-Místku. Wojnar se tak přesouvá z týmu, s nímž v ročníku 2019/2020 Jestřábi válčili o předkolo.

Rovněž zbylá dvě jména nejsou hokejovým fanouškům neznámá. Právě naopak. Vlastimila Lakosila si mnozí vybaví ještě s dorostu, později naskakoval jako brankář v ročníku 2005/2006 v první lize za tehdejší HC Prostějov, byl dokonce brankářskou jedničkou. Svou dlouhou kariéru nyní jednačtyřicetiletý brankář zakončil teprve loni, angažmá ve slovenské Dubnici. Nyní čeká Lakosila velká výzva v podobě pozice trenéra brankářů, která byla v uplynulém ročníku neobsazená. Poslední změnou je pak angažmá Petra Hubáčka, rodáka z Brna, mistra finské ligy a zejména mistra světa z roku 2010. Hubáček by měl mít na starost rozvoj individuálních dovedností hráčů.