Tohle se jen tak nevidí... Strom, z něhož trčí drát elektrického napětí, lze aktuálně spatřit v ulici Dr. Horáka v Prostějově. Potřebují už snad stromy ke svému růstu elektřinu? Proč nebyl drát už dávno odstraněn? Nebo je to vše úplně jinak? Večerník zjišťoval, co stojí za dosti kuriózní záležitostí.

V ulici Dr. Horáka se v uplynulém roce dělalo nové osvětlení. „Bylo to v létě a stromy nebyly ostříhané. Proto se nepodařilo zcela odstranit starý drát původního osvětlení, který někdo v minulosti provizorně vedl právě přes strom. Letos na jaře byl strom ostříhán, čímž se drát ukázal v plné nahotě. Jenže zahradníci nejsou elektrikáři, takže ho tam tak nechali,“ osvětlil Večerníku vznik této podivuhodné situace jeden z obyvatel ulice.

Ten zároveň projevil výraznou skepsi k tomu, že by drát mohl ze stromu v dohledné době zmizet. „Osobně považuji tuto situaci za neřešitelnou, protože vyžaduje spolupráci více jak jednoho radničního odboru či referenta. Pokud bych nyní na celou situaci upozornil město, tak než se to tam dostane do ruky elektrikářům a ti si to naplánují v rámci svých akcí, tak je jisté, že strom opět zaroste. A oni budou nahraní! Příroda na úředníka prostě nepočká. Ale třeba se po vašem článku stane něco, co bych já sám nikdy nečekal…,“ uzavřel s potutelným úsměvem zdejší patriot.