Na třetí pokus uspěla ve finále turnaje WTA Barbora Krejčíková a získala tak svůj první titul v kariéře. V rozhodujícím utkání ve Štrasburku porazila hráčka z extraligové soupisky Rumunku Soranu Cirsteaovou. V žebříčku díky tomu vylepšila své dosavadní maximum a postoupila na 33. místo.

„Je to pro mě velmi emotivní okamžik. Jsem velmi šťastná, byl to úžasný týden. Jsem nadšená, že jsem konečně získala první titul ve dvouhře na okruhu WTA. Musím poděkovat všem lidem, kteří mě podporují. Rodičům a bratrům, oba mají tento měsíc narozeniny, tak doufám, že to je pro ně pěkný dárek,“ vyznala se ze svých emocí po vítězství Krejčíková.

Během turnaje porazila všech pět soupeřek, dvakrát potřebovala k postupu tři sety. Ve finále vedla již 5:2, pak ovšem musela řešit nepříjemnost s kontaktní čočkou, kterou potřebovala vyměnit. Do šatny kvůli pravidlům nemohla, přesto sadu získala a teprve pak mohla opustit kurt. Ve druhém dějství dokázala udržet nasazené tempo, a přestože dvakrát přišla o své podání, dokázala zvítězit. „Cítím se skvěle, doufám, že podobné výkony předvedu také v Paříži,“ věří Krejčíková.

Až do loňska se Krejčíková prosazovala především ve čtyřhře, ve které už má osm titulů, z toho dva grandslamové, a navíc tři ze smíšené čtyřhry. Bývalá světová deblová jednička ale loni prorazila do stovky i v singlu a od té doby předvádí skvělý tenis.

 

ŽENY

Štrasburk – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Krejčíková (5) – Dodinová (Francie) 6:3, 3:0 skreč. 2. kolo: Krejčíková – Garciaová (Francie) 3:6, 6:2, 6:1. Čtvrtfinále: Krejčíková – Alexandrovová (Rusko-3) 7:6, 6:1. Semifinále: Krejčíková – Niemeierová (Německo) 5:7, 6:3, 6:4. Finále: Krejčíková – Cirsteaová (Rumunsko) 6:3, 6:3.