V minulosti absolvovala velký tenisový turnaj ve čtyřhře neregistrovaných PROSTĚJOV CUP celá řada známých, či dokonce slavných hokejistů, včetně několika dříve působících v zámořské NHL. Tentokrát se do „amatérského“ top klání bílého sportu připravovaného na 26. června pro změnu přihlásil špičkový český fotbalista David Zima!

„Přihláška tak vynikajícího mladého sportovce – byť z jiného odvětví – nás s Pupou samozřejmě moc potěšila. Svědčí o tom, že PROSTĚJOV CUP má své jméno po celé České republice a do jisté míry i za jejími hranicemi. Letošní desátý ročník bude stát rozhodně za to,“ řekl Večerníku hlavní organizátor Martin Krupička chystající oblíbenou akci společně s Petrem Dosedělem.

„David byl však nominován do reprezentace ČR na nadcházející mistrovství Evropy 2021. Což znamená, že na PROSTĚJOV CUP může dorazit jedině tehdy, pokud český národní tým vypadne z šampionátu už po základní skupině. A to si jako fanoušci samozřejmě nepřejeme, nikdo z nás,“ culil se Krupička.

Každopádně je připravena i náhradní varianta. „David pochází z Olomouce, je odchovancem tamní Sigmy a náš tenisový turnaj hodlá spojit i s návštěvou rodičů, jeho tatínek Aleš je bývalý extraligový hokejista. Kdyby David nemohl kvůli fotbalovým povinnostem v Prostějově nastoupit, zaskočil by za něj právě otec,“ zdůraznil Krupička.

Teprve dvacetiletý Zima se po loňském přestupu k sešívaným postupně prosadil do základní sestavy a výrazně pomohl k zisku dvou mistrovských titulů, má za sebou i řadu startů v evropských pohárech. A slibně rozjetou reprezentační kariéru. „Pro mě osobně je perličkou fakt, že má u nás vytvořit dvojici s mým jmenovcem Přemyslem,“ zasmál se pořadatel Krupička.

 Prostějov Cup 2021