V prostějovském Kulturním klubu Duha ve Školní ulici bude při příležitosti 10. výročního Memoriálu Luďka Mařáka vystavovat proslulý Spolek prostějovských fotografů. Vernisáž výstavy se bude konat už tuto středu 16. června od 17:00 hodin. 

 

Spolek prostějovských fotografů vznikl v roce 2009 jako volné sdružení aktivních uměleckých fotografů s podobnými zájmy i představami o společné činnosti. Jeho jádrem je skupina přátel, kteří se již předtím společně scházeli nejen kvůli svému fotografickému koníčku, ale i ze záliby v cestování, lásce k přírodě a k horám. Jejich snahou je výsledky své fotografické tvorby pravidelně prezentovat veřejnosti a účastnit se i fotografických soutěží. Spolek prostějovských fotografů se zapojil do aktivní činnosti ve Svazu českých fotografů.

Společnou výstavu i letos členové spolku věnují dvěma osobnostem. „Konkrétně se jedná o kamaráda, fotografa, milovníka přírody a zakládajícího člena Luďka Mařáka, který v roce 2011 tragicky opustil tento svět. Kromě něj bude výstava věnována i další dobré duši a to novinářce a člence Okrašlovacího spolku města Prostějova Jarmile Pospíšilové, která se spolkem spolupracovala,“ vyjádřil se za spolek jeho člen Ivo Snídal. 

Vernisáž výstavy se bude konat 16. června od 17:00 hodin ve výstavních místnostech Kulturního klubu DUHA na Školní ulici. Událost podléhá epidemickým nařízením vlády v souvislosti s onemocněním koronavirus, a proto se její uskutečnění bude řídit pravidly v daném období.