Existujeme v takové době, jež udržení výhradně pozitivního přístupu k životu i obecně vůči všemu vůkol moc nepřeje. A kdo si zdravou, kladně nabitou mysl v tomto hektickém světě dlouhodobě hájil, tomu byl postaven do cesty koronavirus jakožto hodně těžká překážka ke zdolání.

Koho ani covid výrazněji nevykolejil (myslím zejména mentálně), ten rozhodně zaslouží velké uznání. A může si nést pomyslný bonus do další časové etapy, kdy se díky postupnému rozvolňování všemožných hygienických opatření vrací naše bytí skoro do normálu.

Nadprůměrně psychicky odolní zpravidla bývají sportovci. A já chci v tomto konkrétním případě vzdát malý hold nohejbalistům TJ Sokol I Prostějov, kteří i přes značné personální oslabení a nepříznivý průběh nakonec zvládli vyhrát důležitý prvoligový zápas proti Vsetínu B.

Speciální ocenění bych vyslal k jejich ostřílenému trenérovi Richardu Benešovi. Ten v minulosti, jakmile se nedařilo, často propadal spíš naštvání a negaci. Tentokrát však v sobě našel vnitřní sílu své svěřence dál maximálně povzbuzovat i podporovat, což přispělo k vítěznému obratu.