Tenhle festival ani letos covid nezastaví. Stejně jako loni se Hanácký divadelní máj bude konat v červnu. Největší moravská přehlídka ochotnických divadel, která se tradičně koná první květnový týden, odstartuje tentokrát již zítra, tj. v úterý 22. června, divadelní crazy komedií Úžasná svatba v podání Divadelního souboru Amadis.

 

Hanácký divadelní máj se v Němčicích nad Hanou bude konat již po pětatřicáté. Letos to ve srovnání s předchozími ročníky bude přece jen v poněkud omezenější podobě. Celkem se diváci v sále kina Oko mohou těšit na čtyři představení pro dospělé a dvě pohádky. S jednou z nich do Němčic nad Hanou dorazí Divadlo Hanácké obce, jež v sobotu 26. června od 10:00 hodin vystoupí s příběhem Až opadá listí z dubu, jehož předlohou je pohádka Jana Wericha.

Tou druhou bude Pošťácká pohádka v podání divadla z Velké Bystřice, na niž děti zamíří už v pátek od 14:00 hodin. Ostatní představení pro dospělé jsou naplánovaná na každý den od úterý až do pátku vždy na 19:30 hodin. V sobotu od 17:30 hodin pak vystoupí Strejček Křópal s Joséfkem Melhobou z Pivína, kteří diváky navnadí na slavnostní vyhlášení výsledků přehlídky.

„Jsem ráda, že jsme Hanácký divadelní máj mohli i letos vůbec uspořádat. Těším se na všechny soubory, které k nám dorazí a díky nimž nejen sál našeho kina, ale i celé Němčice po dlouhé pauze opět ožijí kulturou,“ řekla Večerníku místostarostka Jana Oulehlová, která nad festivalem převzala záštitu.