V České republice se už více než před týdnem zastavilo dlouhodobé zpomalování epidemie a čísla pomalu rostou. Nejhůře je na tom Praha, kde dochází k největšímu počtu případů. Olomoucký kraj je s indexem pod tři osoby na sto tisíc obyvatel na tom skoro nejlépe ze všech. V pondělí přibyly tři pozitivní případy. Za poslední týden se jedná celkově o 18 nových případů na území kraje. Celkový počet nově nakažených byl v pondělí 126. Minimálně jednu dávku očkování už má za sebou více než pět milionů obyvatel a více než tři a půl milionu osob má za sebou obě dávky.

 

Olomoucký kraj zaznamenal nejvyšší nárust v sobotu, kdy přibylo šest nakažených. V neděli se nepotvrdil jediný případ a v pondělí se jednalo o tři pozitivně testované. S indexem 2,85 na sto tisíc obyvatel je na tom kraj velmi dobře. Z tohoto pohledu je na tom lépe pouze Královehradecký a Ústecký kraj.

Že je situace jasně nejhorší v hlavním městě opět potvrdil i start tohoto týdne, kdy hned třetina všech nových nakažených připadla na Prahu. Hlavní město patří také jako jediné podle počtu nakažených na sto tisíc obyvatel do pátého rozvolňovacího balíčku. Zbytek republiky se stále drží v šestém balíčku bez výraznějších omezení.