Hned finálovou účast využil na okruhu ATP Challenger Tour Jiří Lehečka. Prostějovský tenista ve finském Tampere otočil souboj s Nicolasem Kickerem z Argentiny a získal první titul. Lehečka získal díky triumfu 80 bodů do světového žebříčku, a posune se tak na své nové maximum, jímž by měla být pozice těsně za hranicí druhé světové stovky.


„Máme velkou radost, že se podařilo využít dobrou formu z posledních týdnů. Cítil jsem, že by to mohlo vyjít. Sebevědomí mi dodalo vítězství nad nasazeným Hoangem v prvním zápase,“ prohlásil po zisku titulu Lehečka.
Proti Kickerovi byl český tenista blízko k vítězství už v úvodní sadě, ale neudržel vedení 4:2 a po ztrátě dalšího servisu v jedenácté hře se mu nepovedlo ani přes tři brejkboly srovnat na 6:6. Od druhé sady ale začal využívat své převahy na returnu a soupeře se mu povedlo v klíčových chvílích přetlačit. Druhý set rozhodl v desáté hře, ten třetí pak jediným brejkem ve čtvrtém gamu.
„Až do finále jsem neztratil ani set, což bylo také důležité. Podařilo se ušetřit nějaké síly a ty se v posledním utkání hodily. Ve třetím setu jsem cítil, že mám více energie než soupeř a to se potvrdilo,“ konstatoval Lehečka.
Tenista TK Agrofert Prostějov rozšířil díky úspěchu v Tampere svou sbírku singlových titulů už na čtyři, předchozí tři vavříny zaznamenal na podnicích ITF. Před měsícem oslavil také svůj premiérový deblový titul na ATP Challenger Tour, a sice v italském Miláně po boku krajana Víta Kopřivy. Po svém zatím nejcennějším triumfu posune na nové žebříčkové maximum, kterým bude pravděpodobně 213. místo. V letošním pořadí mu nyní dokonce patří 133. příčka! Další cenný výsledek si může vysloužit už tento týden na antukovém challengeru v Poznani, kde ho v prvním kole čeká Francouz Tristan Lamasine.