Ještě v březnu byli organizátoři Pivních slavností v Prostějově přesvědčeni, že kvůli covidu-19 se letos tolik oblíbená akce neuskuteční. Následná rozsáhlá rozvolnění protiepidemických opatření však organizátory postavila do pozoru a ti začali narychlo svátky zlatavého moku připravovat. Hlavní pořadatel Petr Paníček (na snímku) se nakonec rozhodl, že Pivní slavnosti 2021 budou v Prostějově poprvé v historii dvoudenní. A Večerníku v následném rozhovoru rovněž prozradil, že hlavní hvězdou pivního festivalu bude kapela ŠKWOR. Akce proběhne v pátek 20. srpna a v sobotu 21. srpna 2021 tradičně vedle Obchodního centra Albert.

 

* Zdálo se, že letos slavnosti piva v Prostějově nebudou. A vypadá to, že naopak budou dvakrát takové…

„Ano, máte úplnou pravdu. Ještě koncem března tohoto roku jsme kontaktovali naše partnery s tím, že se akce bohužel nemůže konat. Ale jelikož se vládní opatření poměrně rychle rozvolnila, tak jsme si sedli, obvolali kapely a rozhodlo se, že jdeme do toho. Termín bohužel vyšel až na srpen, ale i tak jsme rádi. Cestování je dodnes velice omezeno, spousty lidí budou doma a určitě budou rády za zpestření celého víkendu.“

* Co stálo za prvním dvoudenním ročníkem a co vás k tomu vedlo?

„Důvod je trošku komplikovanější, dá se říci, že za vše může to, že se nám podařilo vyjednat podmínky a vystoupení kapely ŠKWOR, což je dle mého názoru, snad po Kabátech, špička ve svém oboru. Je zatím to nejlepší, co nabízíme našim příznivcům. Vše se odvíjelo od možností a pohotovosti této kapely. Připomínám, že festival vznikal za velice, velice vojenských podmínek, některé kapely mohly v pátek, některé v sobotu…, no a výsledkem jsou dva dny! Přesněji celý víkend, v neděli počítáme střízlivění obyvatel…“ (směje se)