Prostějovští Jestřábi mají za sebou tři přípravná utkání, v nadcházejícím týdnu je čekají další dvě. Trenéři hanáckého celku nadále zkouší různá spojení ve formacích, ale také jednotlivé hráče. Minimálně jeden nyní bojuje o smlouvu, další plejer již kontrakt získal. Jestřábi zároveň přišli na čas o jednoho svého beka, který skončil na marodce.

Hned deset zápasů má v letní přípravě odehrát Prostějov. Za sebou má nyní tři s vyrovnanou bilancí výhry, remízy a porážky, přičemž v posledních dvou utkáních doma Prostějov nevyhrál. Přestože nepředváděl špatnou hru. „Výsledkově nejsme spokojení. Před domácími diváky bychom měli vyhrávat, ale získali jsme jen bod,“ nebyl spokojený trenér Prostějova Aleš Totter. K hernímu projevu svých svěřenců už byl naopak smířlivější. „Udělali jsme ale další progres. Jsme prostě nový tým, sešli jsme se před necelým měsícem. Mužstvo dělá pokrok a na herním stylu, kterým se chceme prezentovat, pracujeme. Je to nějaký proces a my zatím po té cestě kráčíme. Z tohohle pohledu herního systému a projevu si myslíme, že jsou tam solidní věci. Je nyní třeba pracovat na detailech, které nám unikají,“ uvedl Totter exkluzivně pro Večerník.

Tým Jestřábů se zatím jeví jako výrazně ofenzivní, s řadou solidních bruslařů i střelců. Brankáře zaměstnává řada hráčů, nejvíce ale například Tomáš Jáchym, Tomáš Jiránek nebo duo Novák-Kloz. Na některé plejery se ale například proti Porubě v sestavě nedostalo. Přinejmenším v jednom případě tomu bylo z důvodu zranění. „Štefka má v pondělí závěrečné vyšetření. Věříme, že od středy bude O. K., a chceme ho pak co nejdříve vyzkoušet v zápase. Bohužel Robin Staněk nám vypadl na dva až tři měsíce, protože si přeřízl ze dvou třetin achillovku. Domnívám se, že to bude spíše na dolní hranici dvou měsíců. Může to však být až deset,“ šokoval Aleš Totter. Robin Staněk je přitom nejzkušenějším obráncem týmu, a to nejen věkem, ale i počtem odehraných zápasů v extralize.

Kouč Jestřábů naopak potvrdil jedno jméno, které se objevilo na soupisce v zápasech, zatím však hráč nedostával tolik prostoru jako někteří jiní hráči. „Jirka Klimíček je v sestavě, s tím počítáme. První zápas nemohl hrát, má určité problémy s tříslem,“ uvedl Totter.

Proti Porubě se pak na ledě objevil také pětadvacetiletý obránce Dominik Hohl. Odchovanec Komety Brno v posledních letech nastupoval ve druhé nejvyšší slovenské soutěži za Skalicu. „U Dominika se rozhodneme do středy, kdy máme s vedením mítink. Od té chvíle chceme kádr stabilizovat, udělat finální soupisku,“ plánuje lodivod prostějovských hokejistů.

Snaha o uzavření kádru je pochopitelná: v následujících patnácti dnech Jestřábi sehrají pět přípravných utkání. A do prvního mistrovského zápasu, který Prostějov sehraje se Sokolovem, pak už nezbývá ani měsíc. „Hráče se snažíme prostřídat,“ dodal Aleš Totter.