Žijící hokejová legenda ČR Jaromír Jágr se v téměř padesáti letech chystá na svou další extraligovou sezónu. Nejen v této souvislosti mě zaujaly dva pokračující silné příběhy jiných dvou sportovních doyenů z našeho regionu.

Obdivuhodnou nezdolnost prokazuje především vrcholový manažer, nejvyšší šéf marketingové agentury TK PLUS a „otec“ novodobého prostějovského tenisu Miroslav Černošek. Poté, co v zimě málem zemřel při onemocnění koronavirem, se očekával spíš jeho ústup do ústraní. On však místo toho znovu zažehl motory své neutuchající vnitřní motivace a vedle jiných projektů se dál naplno snaží pomáhat ke globálnímu prosazení mladým tenistům i tenistkám.

Neméně úžasná je stále nekončící aktivní kariéra parašutisty Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov Jiřího Gečnuka. Ten předloni až na prahu životní padesátky vybojoval vysněný titul absolutního mistra světa v jednotlivcích, který mu předtím celou dobu unikal. Následně zvažoval konec své sportovní dráhy, leč covidové rušení závodů ho paradoxně přimělo ještě nic nebalit. A teď dokázal vyhrát individuální pořadí na světovém šampionátu podruhé – ve dvaapadesáti letech!

Před oběma pány nezbývá než hluboce smeknout.