Hned dvojnásobné zastoupení mělo statutární město Prostějov na středeční tiskové konferenci TUFO PARDUS PV. Osobně pogratulovat místním mládežnickým cyklistům k jejich bombastickým úspěchům na mezinárodní scéně dorazili náměstkové primátora Jiří Pospíšil a Jan Krchňavý. Oba při komentování medailových hodů z juniorského ME i ME nešetřili superlativy.

„Minimálně každých čtrnáct dnů dostávám od sportovního ředitele prostějovského cyklistického klubu Michala Mráčka e-mailem zprávy o dalších úspěších našich jezdců a jezdkyň. Vždycky si říkám, že je to paráda, že se opět něco dobrého povedlo. Včera jsem si ale otevřel e-mailovou schránku, čtu si info o juniorském mistrovství světa a vidím – tohle je fakt bomba! Hned jsem si říkal, že musím na tuhle tiskovku zajít a poblahopřát. Jsme moc rádi, že v našem městě máme tak úspěšný sportovní klub. Chci poděkovat jeho vedení, trenérům a samozřejmě závodníkům, neboť úžasně reprezentovali Českou republiku i Prostějov. Určitě se dál můžete spolehnout na naši podporu,“ řekl první náměstek Jiří Pospíšil.

„Velmi příjemné vystoupení vás všech, čiší z vás krásná radost ze sportu i z dosažených úspěchů. Vzpomněl jsem si na citát z jedné knihy: Pokud chceš něčeho opravdu moc dosáhnout, celý vesmír se spojí, aby se ti to povedlo uskutečnit. Vy jste do svého snažení dali srdce, duši i obrovské úsilí, všem v čele s trenérem a vedením klubu vám gratuluji jak k vynikajícím výkonům, tak k získaným medailím. Kdysi mi Honza Železný přinesl do školy – když jsem ještě dělal ředitele ZŠ Jana Železného – své olympijské medaile, ať je klidně vystavím. Velice mě oslovil svou skromností vzhledem k tomu, co vše dokázal. Vám přeji, ať i v dospělosti získáte co nejvíc podobně cenných medailí a ať současně zůstanete také skromní, unesete případnou slávu. Makejte na sobě a prožívejte další natolik krásné momenty se svým milovaným sportem. Velice děkujeme za vzornou reprezentaci města Prostějova,“ připojil náměstek primátora pro oblast školství a sportu Jan Krchňavý.