Ani v 6. kole Kooperativa NBL se basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko nedočkali druhého ligového vítězství. S Pardubicemi odehráli vyrovnaný první poločas, ve třetí čtvrtině ale dali pouze devět bodů a nabrali rozhodující ztrátu. V poslední části pak už nenašli síly na odpor a prohráli vysoko 55:79. Hanákům nepomohl ani Balša Dragovič, černohorská posila, která hrála dříve ve Španělsku, Finsku a během studií ve Spojených státech za Harvard.

Systémem koš za koš se hrálo až do 5. minuty, v níž po nájezdu Carpentera domácí vedli, 14:8, stačily ale pouhé tři rychlé útoky soupeře a bylo vyrovnáno. Během následující pasáže se oba soupeři dopustili několika chyb v rozehrávce a skóre se posouvalo hodně pomalu. Zlepšilo se to na konci čtvrtiny. V její poslední minutě Carpenter zařídil pro BK Redstone vedení 18:17, o to ale Hanáci přišli po trojkách Waltona a Burdy (18:23).

Po pauze domácí přes tři minuty nedali ani bod, a i když Východočeši nebyli nijak zvlášť úspěšní, narostla jejich ztráta na jedenáct bodů (18:29). Střelecké sucho protrhl trojkou Feštr a v 17. minutě už Olomoucko ztrácelo pouhé tři body – 30:33, na začátku 19. minuty dokonce jeho hráči otočili na 34:33. Koncovku ale opět nezvládli, v rychlém sledu dostali pět bodů v řadě a do kabiny odcházeli za nepříznivého stavu 34:38.

Ani začátek druhého poločasu basketbalistům Olomoucka příliš nevyšel. Především v obraně nedokázali udržet potřebnou koncentraci a ve 25. minutě prohrávali 38:48. Od té doby navíc odešli střelecky, když nedokázali zakončit ani naprosto otevřené pokusy. Východočeši naopak hráli trpělivě, a přestože nepředváděli žádný oslnivý basketbal, svůj náskok postupně navyšovali. Po třiceti minutách tak Olomoucko prohrávalo 43:60.

V závěrečné čtvrtině už hosté naprosto dominovali. Olomoucko mělo problémy na obou polovinách palubovky a nedokázalo se k soupeři bodově přiblížit. Pardubice si vysoký náskok pohlídaly, přestože se musely obejít bez Tomáše Vyorala, který se zranil hned v první čtvrtině.

Robert Skibniewski – BK REDSTONE Olomoucko:

„Nikdy mě nenapadlo, že povedu tým, který bude mít strach střílet. Tentokrát se to stalo. Pardubice hrály dlouho zónu a proti té se prostě střílet musí. Další problém byl v naší obraně. Na doskoku jsme nebyli dostatečně dobří, což bylo klíčové. Soupeř měl i třetí opakované střely. Nad tím se musíme zamyslet. V obraně je to válka, kterou prostě musíme podstoupit, jinak nebudeme úspěšní.“