Tady šlo a pořád ještě jde o život! Lékaři ze záchranky poskytli chlapci v bezvědomí nalezenému náhodným chodcem v Kolářových sadech okamžitou pomoc. 

Ten ale stále bojuje o život na JIP v prostějovské nemocnici.

 Doba přináší i tyto otřesné případy. Během čtvrtečního státního svátku našel v Kolářových sadech náhodný kolemjdoucí bezvládné tělo mladého chlapce. Šestnáctiletý jinoch byl v bezvědomí a vedle něj ležela „skleněnka“, ze které kouřil marihuanu. Na místě se brzy objevili lékaři prostějovské záchranky, kteří okamžitě zahájili potřebné úkony. Přestože se lékaři snažili mladíka už v parku přivést k vědomí, nepodařilo se jim to. Chlapce převezli do nemocnice ve stejném stavu a na jednotce intenzivní péče dětského oddělení bojují o jeho holý život! Alespoň takto hovořily poslední a bohužel kusé zprávy před uzávěrkou dnešního vydání.

„Ve čtvrtek 28. října odpoledne musela vyjíždět sanitka do Kolářových sadů v Prostějově. Důvodem výjezdu bylo zkolabování šestnáctiletého mladíka, který si několikrát potáhl z takzvané skleněnky s marihuanou. Pro mladého muže to byla zřejmě nová zkušenost, protože jeho organismus na to zareagoval tak, že upadl do bezvědomí,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Po pár minutách se na místě nálezu chlapce objevili lékaři prostějovské záchranky. „Naštěstí se na místě nacházela další osoba, která duchapřítomně ihned zavolala na linku 155 a přivolala záchrannou službu, která mladíka převezla do nemocnice. Ten skončil na jednotce intenzivní péče,“ potvrdila Zajícová.

„Jedná se o nezletilého pacienta a informace ode mě jsou tím pádem dosti omezené. Mohu sdělit jen to, že případ je v řešení policie pro možnou intoxikaci marihuanou. Záchranná služba vyjížděla na poruchu vědomí, která u pacienta trvala i při předání na dětském oddělení v Nemocnici Prostějov. Více zpráv vám bohužel nemůžu poskytnout,“ uzareagovala na dotaz Večerníku Lucie Mikisková, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Jaký je aktuální zdravotní stav mladíka, se však Večerníku při vší snaze zjistit nepodařilo. „Společnost Agel má nastavena taková pravidla, že informace o zdravotním stavu svých pacientů nepodává,“ odmítl sdělit jakékoliv podrobnosti Adam Knesl, mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Otázkou nyní je, kde šestnáctiletý hoch vůbec přišel ke droze. Ale i na tom policie pracuje. „Šetřením se zjistilo, že návykovou látku podal mladíkovi dvaadvacetiletý muž, který je nyní podezřelý z přestupku ustanoveného v zákoně o návykových látkách, za který mu hrozí několikatisícová sankce,“ uvedla mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.

Kolářovy sady jsou v posledních letech známy tím, že se zde v hojném počtu scházejí nejen bezdomovci popíjející alkohol, ale i narkomani. Bohužel i velmi nízkého věku. „Na případech drogové problematiky nepracujeme, ale obecně mohu sdělit, že v Kolářových sadech každý týden sbíráme odhozené stříkačky s jehlami,“ přidal Libor Šebestík, ředitel Městské policie Prostějov.