Listopadová PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku se nesla ve znamení hned dvojitých změn. Tou první je nepříjemný fakt, že jsme museli těsně před vypuknutím pohotově zareagovat na nemoc původní vítězky ze Slovenska a rychle najít náhradu. V jednu chvíli to vypadalo, že čtyřiašedesáté dějství seriálu je v ohrožení! Naštěstí vše dobře dopadlo.

Jak jsme informovali již v minulém vydání, z několika náhradnic se štěstí usmálo na Alici Navrátilovou z Čechovic. A tak mohla probíhat druhá změna, a to změna image naší náhradní vítězky listopadového dílu.

V tradičním klání, které odstartovalo na stránkách nejčtenějšího regionálního periodika již v dubnu 2015, měníme nejen vizáž, ale také děláme radost, vykouzlíme úsměvy, pocity nadšení, vnitřní spokojenosti a snažíme se zahřát u srdce. Prostě pracujeme na duševní stránce, která je, co si budeme povídat, nejdůležitější.

Tradičně jsme tak připravili parádní den plný péče, poradenství a hýčkání. PROMĚNOU IMAGE prošlo již šest desítek žen i mužů všech věkových kategorií, odvážných chlapů však bylo přece jen pomálu. Proto pánové, ničeho se nebojte a hlaste se, ať už jste odkudkoliv. Jezdí za námi lidé z celé republiky, ale měli jsme mezi námi vítězku dokonce až ze Slovenska. Tu historickou druhou od našich východních sousedů nahradila tedy dáma z nedalekých Čechovic. Ale co nebylo teď, může být už příště... Nejprve ale pojďme zjistit, jak to všechno 20. listopadu vypadalo.

Sobotní den byl jako stvořený pro další díl seriálu PROMĚNA IMAGE. I když jsou teploty čím dál nižší, počasí tentokrát všem aktérům přálo. Jednatřicetiletá Alice Navrátilová se moc těšila, přihlásila se totiž již v polovině srpna a byla tak moc ráda, že na ni vyšla řada. Alice má dvouletou dcerku a je na rodičovské dovolené. A s jakým cílem se k nám hlásila?

 

„Proměny sleduji pravidelně a vždy jsem si říkala, jaké to tak asi může být. Důvodem, proč se hlásím, je, že jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Vzhledem k tomu, že jsem na mateřské, tak nemám tolik času o sebe pečovat, takže budu ráda za kompletní poradenství a doufat v příjemnou změnu,“ zaznělo od Alice Navrátilové. Není to však tak, že by o sebe vůbec nepečovala. „Pravidelně docházím na kosmetiku, ale většinou se nelíčím. Nicméně manžel mě vždy nalíčenou pochválí, takže věřím, že moje proměna bude přínosem i pro něj,“ prozradila s úsměvem mladá maminka. „Chodím se také pravidelně stříhat, ale barvím se sama. Co se týče volného času, tak ten vesměs nemám, věnuji se maximálně své dcerce. Jituška je v období velké aktivity, kdy všechno poznává a objevuje, takže musím být neustále ve střehu. Starám se tedy o ni a k tomu vařím, ale to mě naštěstí moc baví. Snažím se malou vést k hudbě, často jí tak zpívám a hraji na kytaru,“ shrnula v kostce svůj současný život Alice Navrátilová.

A protože v rámci jednotlivých dílů proměny měníme kromě vzhledu i oblečení, tak jsme se zeptali, v čem nejraději chodí oblékaná? „Nosím hlavně legíny, tričko, zkrátka pohodlné oblečení, abych se při malé dceři mohla rychle otáčet,“ upřesnila listopadová vítězka. „Malou hlídá dědeček, a tak si můžu po hodně dlouhé době odpočinout i nechat se trochu opečovávat. A hlavně se těším na změnu od profesionálů,“ dodala s úsměvem těsně před zahájením 64. dílu svého vzhledu naše další aktérka. Celý den probíhal za dobré a pozitivní nálady a z Alice se stala kočka. Ostatně, posuďte sami...

Listopadový díl jsme znovu pečlivě zmonitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, nabízí internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás také obsáhlá fotogalerie a video nejen z posledního kola seriálu PROMĚNA IMAGE. K dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod seriálu.

1. krok – volba oblečení

Nadvláda pěkného počasí, dobrá nálada a úsměvy do všech stran odstartovaly listopadovou PROMĚNU IMAGE, kterou jsme začali v prodejně RV FASHION v Plumlovské ulici. Jako vždy na nás již s nadšením sobě vlastním čekal majitel René Volek. „Paní Alice je mladá žena plná energie, proto jsme se zaměřili na módu, která je trendová a také elegantní. Zároveň jsme jí chtěli ukázat, že ani na mateřské dovolené se není potřeba schovávat za tlumené barvy, protože výrazné a jasné barvičky jí moc sluší,“ sdělil na úvod. „Šaty od módní ikony značky Andrea Martiny byly vynikající volbou. Barvy paní Alici úplně rozzářily. Tóny žluté a terakota – inspirované pálenou hlínou – na volném modelu šatů v kombinaci s rafinovaným opaskem vypadaly perfektně. Žluté šaty doplněné opaskem se jménem návrhářky značky Andrea Martiny a v kombinaci s černým plastem působí vysoce moderním městským stylem, přitom jsou velmi pohodlné,“ popisoval první zastávku listopadového dílu René Volek. „Dalším modelem byl retro styl, který je stále v kurzu, hnědá v kombinaci s fialovou působí krásně a nenuceně. Blíží se doba večírků, a proto volba padla na malé společenské. Růžová v jemném tónu ozdobena lesklými lemy s gotickým rukávem listopadové vítězce velmi slušela a bylo vidět, že se cítí perfektně,“ přidal závěrem módní expert.

 

2. krok – volba brýlí

Jakmile jsme vybrali outfity na focení, tak jsme se mohli přesunout do Optiky Wagner, která sídlí na náměstí E. Husserla. Tradičně se nás ujal majitel firmy Radek Wagner, který, jak je již zvykem, vybral nádherné kousky brýlí. „Pro paní Alici jsme vybírali hranatější obruby vzhledem ke křivkám obličeje,“ prozradil. „Mohli jsme si dovolit i vyšší obruby, což nám velmi vyhovovalo vzhledem k současným trendům, které fandí velkým brýlím.“ A protože je Alice Navrátilová vyloženě brýlový typ, nebyl s výběrem žádný problém. „Každé druhé obruby jí seděly, hlavně pak slušely,“ podotkl Radek Wagner. „Snažili jsme se zaujmout originálními tvary a mohli jsme díky barvě vlasů zvolit i různé barevné varianty obrub jak studené, tak teplé. Na celkové image jí dodaly šmrnc. Bude fajn, když tuto image paní Alice udrží, protože jí moc sluší,“ zakončil své vyjádřený spokojený majitel optiky.

3. krok: líčení

Po výběru brýlí jsme se tentokrát vydali po delším čase znovu do kosmetického a kadeřnického salónu Naisy sídlícího v Blahoslavově ulici. Líčení probíhalo pod taktovkou kosmetičky Kamily Medkové. „Paní Alice má aknózní a mastnou pleť, o kterou je potřeba se pečlivě a denně starat. Jako první jsem tedy pokožku očistila a poté nanesla vhodný krém. Následně jsem použila korektor na červená místa a BB krém, aby pleť nepůsobila těžce,“ sdělila úvodem Kamila Medková. Následovalo líčení očí, přičemž základem jsou světlé tóny, které je příjemně rozzáří. „Potom jsem přešla ke stínování do tmavších odstínů, nanesla jsem vodové linky a řasenku. Ke koutkům oka jsem přidala ještě i bílou tužku, která oko opticky více otevře. Paní Alice má vytetované obočí, které jsem lehce dotvořila tužkou. A také jsem použila na fixaci tváře pudr. Chybět samozřejmě nemohla líčka, která ji při úsměvu hezky rozjasnila. Na rty jsem použila lehkou rtěnku a lesk,“ popsala dopodrobna svoji mravenčí práci zkušené kosmetičky ze studia Naisy. Alici Navrátilové líčení moc slušelo. „Navíc chrání pleť před vnějšími vlivy. Určitě by bylo dobře, kdyby v tomto pokračovala. Někdy stačí málo, klidně může začít postupně,“ zakončila s úsměvem Kamila Medková.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Andrea Furiaková, majitelka Vlassalonu, který najdeme ve Fanderlíkově ulici, nás jako vždy přivítala před poslední zastávkou v cestě za novou image. Vlasy byly hodně barevné, místy s růžovým nádechem a konečky byly silně odbarvené. U vlasů barvených barvami z drogerie, navíc s několika odstíny je pak těžké odhadnout, jak závěrečný odstín v kadeřnictví vlastně chytne, pokud kadeřník vlasy klientky nezná,“ vysvětlila na úvod kadeřnice Andrea Furiaková. Vzhledem k tomu, že měla paní Alice tmavé obočí, tak bylo nutné ztmavit i vlasy. Od hlavy jsem tedy nanesla hnědý tón barvy a do konců jsem dala měděné odstíny, které k ní víc sedí. Střih jsem pak prolehčila, sestříhala a délku kvůli kulatému obličeji zanechala, aby ji opticky protáhla. Na závěrečný styling jsem zvolila lehké vlny, které působily příjemně a ležérně, v čemž bych doporučila pokračovat i v domácí péči,“ popsala cestu za moderním účesem kadeřnice Andrea Furiaková.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Po několikahodinovém maratonu dospělo vše k  závěru, a to k odhalení nové image. Alice Navrátilová si užila den plný péče a hýčkání v rukou profesionálů. Při závěrečném focení nabyla nových zkušeností jako modelka a nutno dodat, že pózování jí nečinilo žádné potíže. Sama uznala, že v novém outfitu, brýlích, líčení a účesu se cítí skvěle, důkazem bylo, že doslova zářila. Více již uvidíte ve videoreportáži, kterou již brzy najdete na našem webu.

 

Listopadový díl seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 29. listopadu, a koupíte jej v redakci na ulici Vápenice