Šance pro Chance ligu. Nebo taky ne? Druhá nejvyšší hokejová liga ještě stále stojí. Je tu však posun, týmy už vědí, jak budou hrát. Nově by v soutěži měl platit systém dvou vzájemných zápasů v základní části a pak hned vyřazovací část. Týmy tak přijdou o část zápasů, ale na druhou stranu, asi budou rády vůbec za to, že se hraje. Nebo také ne?

Chance liga, zejména týmy ve větších městech jsou do určité míry závislé na divácích. Aby ne, čím více diváků, tím více peněz v pokladně ze vstupného. A zároveň čím více diváků, tím větší je zase zájem ze strany sponzorů, vždyť hokejoví fanoušci mohou vidět reklamy, slyšet je v přestávkovém programu, vědět, kdo jejich oblíbený tým podporuje. To je doslova k nezaplacení.

To teď ale odpadá a Chance liga bude dále bez diváků, ne každý si navíc bude chtít připlatit za přenos. Šance sponzorů zaujmout obecenstvo bude nižší. A k tomu by si kluby samy měly testovat hráče. Nejenže tak přijdou o peníze od diváků a od sponzorů, ale taky o další prostředky kvůli testování.

Začátek soutěže, navíc stále ještě neoficiální, tak může ve výsledku znamenat pro kluby více problémů než radosti.